Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οπαδοί εναντίον της κυβέρνησης

Στα γήπεδα ξεχύθηκε το σαββατοκύριακό που πέρασε η πολιτική ένταση που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα αυτό το Σαββατοκύριακό. Εκτός όμως από την γνωστή υπόθεση που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα Παναθηναϊκού εναντίον του Εργοτέλη με το πανώ που σηκώθηκε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού κατά της κυβέρνησης, αντιστοιχα πανώ και αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης είχαμε και σε άλλους αγώνες όπως παραδείγματος χάριν στο θεσσαλονικιώτικο ντέρμπυ Άρης - ΠΑΟΚ, όπου σύσσωμη η εξέδρα τα "έχωνε" στην κυβέρνηση και πιο πολύ προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου.
Αντίστοιχο πανώ ενάντια στην ... χούντα του ΠΑΣΟΚ, είχε σηκωθεί και στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΌΦΗ. Αλλά και σε άλλα γήπεδα υπήρχαν αντίστοιχες καταστάσεις.
Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ... μανία των αστυνομικών μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού, να βρούν το πανώ που ήταν η "πέτρα του σκανδάλου". Δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν αυτοκίνητο με φίλους του Παναθηναϊκού για να ψάξουν για το πανό προκαλώντας την οργή των επιβαινόντων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα προχώρησαν και στην προσαγωγή των φίλων του Τριφυλλιού που ήταν επιβάτες στο αμάξι στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.
Το ότι οι "απολιτίκ" οπαδοί αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση ομαδικά, σε ποδοσφαρικούς αγώνες, είναι κάτι που φέρνει στο μυαλό τις αντιδράσεις των βυζαντινών κατά των αυτοκρατόρων. Και μπορεί η κυβέρνηση να μην έστειλε αυτή την φορά τα ΜΑΤ μέσα στις κερκίδες, αλλά όπως πάνε τα πράγματα, ίσως το κάνει στο μέλλον. Η δε στάση διαιτητών που διέκοπταν τους αγώνες για να κατέβει το πανώ, δεν μπορεί παρά να προκαλεί γέλιο.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9342:Οπαδοί-εναντίον-της-κυβέρνησης&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια: