Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση; ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ!

Δύο βαρυσήμαντα άρθρα-σήμα για πρόωρες εκλογές, είχαμε στις κυριακάτικες εφημερίδες των μεγαλοεκδοτών. Το πρώτο γράφτηκε στο καθεστωτικό «Βήμα» και το υπογράφει ο ίδιος ο Ψυχάρης (γι’ αυτό λέμε ότι πρόκειται για σήμα, για πράσινο φως):
«…Εντούτοις είναι πολλοί και γίνονται διαρκώς περισσότεροι εκείνοι που εκφράζονται υπέρ της άµεσης προσφυγής στον Λαό. Ο λόγος φυσικά δεν είναι για τους γνωστούς περιθωριακούς τύπους που γρυλίζουν εν υστερία διατελούντες καθώς βλέπουν το τρένο να φεύγει πάντοτε χωρίς αυτούς. Τις εκλογές τις βλέπουν ως αναγκαία λύση εκείνες οι δυνάµεις που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι απαιτούνται πολιτικές πρωτοβουλίες που θα θεραπεύσουν την ορατή αγκύλωση της σηµερινής κυβερνήσεως. Ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή προσφυγή στις κάλπες. Αυτές οι δυνάµεις, που έχουν αυξηµένο αντίκρισµα στην κοινωνία, είναι ο µοχλός για την υπέρβαση από το θλιβερό σήµερα σε ένα ελπιδοφόρο Αύριο».
Αν το προσέξατε, ο μεγαλοεκδότης μιλάει για κάποιες «δυνάμεις που έχουν αυξημένο αντίκρισμα στην κοινωνία». Αυτό τα λέει όλα. Είναι σα να λέει: εμείς, οι στυλοβάτες του καθεστώτος απαιτούμε πρόωρες εκλογές. Πάει και τελείωσε!
Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο άρθρο, στην επίσης καθεστωτική «Καθημερινή», με τη μόνη διαφορά ότι δεν γίνεται αναφορά σε… υπέρτατες δυνάμεις. Πρόκειται για το κύριο άρθρο της εφημερίδας, με τίτλο «Νέο πολιτικό ξεκίνημα», ανυπόγραφο, άρα η γραμμή του αφεντικού (Αλαφούζος). Ιδού το «δια ταύτα»:
«…Οι λύσεις είναι επίσης δεδομένες, είτε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είτε εκλογές, για να αναλάβει και ο λαός και όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις ευθύνες τους. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί ένα εντελώς νέο πολιτικό ξεκίνημα, γιατί το σημερινό «σούρσιμο» δεν αποτελεί λύση».
Και ο νοών νοείτο…

http://xryshaygh.wordpress.com/2011/10/24/%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%89%cf%81%ce%b5%cf%83-%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια: