Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΙΤ συνέλαβε Έλληνα στρατιώτη

Ζήτησαν από εθνοφρουρό να γίνει κατάσκοπός τους, Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, Στρατιώτες και αξιωματικοί στα χέρια της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της καθημερινής εφημερίδας “Φιλελεύθερος” της Κύπρου οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν Έλληνα στρατιώτη που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο, την ώρα που είχε πάει για ψώνια στα κατεχόμενα. Του “φόρτωσαν” μια υπόθεση κλοπής από κατάστημα και τελικώς του πρότειναν να “κλείσουν” την υπόθεση με αντάλλαγμα να διεξάγει κατασκοπία υπέρ της Τουρκίας. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα το ΓΕΕΦ έχει καταγράψει πλήθος τέτοιων περιστατικών και υπενθυμίζει στους στρατιώτες και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς ότι απαγορεύεται να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για οποιονδήποτε λόγο, αφού κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια της ΜΙΤ.
Είναι βεβαίως γενικευμένο το φαινόμενο των πολιτών που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα προκειμένου να ψωνίσουν, όπως άλλωστε και στην Βόρεια Ελλάδα πολλοί συμπατριώτες μας περνούν στα Σκόπια ή την Βουλγαρία προκειμένου να βρουν καλύτερες τιμές. Θα πρέπει να θυμούνται όλοι οι Έλληνες ότι με αυτό τον τρόπο όχι μόνο προσφέρουν υπηρεσίες στους εχθρούς της Ελλάδας, δυναμώνοντας την οικονομία τους, αλλά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα παρόμοιων περιστατικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: