Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος: «Δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό»

Κανένα περιθώριο λύσης στο Κυπριακό διαβλέπει ο Προκαθήμενος της εκκλησίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι χειρίστηκε λάθος τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν στο νησί μας, ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ούτε τη Μόρφου, ούτε την Αμμόχωστο. «Ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τον Πρόεδρο να τους πει ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες, περιττεύουν οι συνομιλίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριότατος. 


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επικαλέστηκε και την παρουσία- εισβολή όπως είπε, τουρκικών πλοίων στην ΑΟΖ της Κύπρου, σαν ένα ακόμη λόγο αποχώρησης από τις συνομιλίες. «Αφού δεν αξιοποίησε τις περιπτώσεις αυτές, είναι υποχρεωμένος να πάει (στη Νέα Υόρκη). Αλλά πιστεύω ότι θα επιστρέψει πίσω άπρακτος», δήλωσε ευθέως ο Μακαριότατος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως επικοινωνιακό παιγνίδι την αισιοδοξία Έρογλου ότι στην Τριμερή μπορεί να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Έρογλου προσπαθεί να παρουσιάσει ότι επίκειται λύση, ώστε να αποκαρδιώσει την δική μας πλευρά, να φύγουμε από τις συνομιλίες για να εκμεταλλευθεί την όλη περίπτωση επικοινωνιακά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: