Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο Κάρολος Παπούλιας ανέμιζε την κόκκινη σημαία…

Ξέσπασε η οργή του λαού σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και η… μπάλα πήρε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο (εκ του Γερμανού μαρξιστή πολιτικού, Καρλ Κάουτσκι ή εκ του Καρόλου Μαρξ-Μαρδοχάι;) Παπούλια (πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, κορυφαίου υπουργού των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, και… δανειστής του για την ροζ βίλα της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη και αμειβόμενος με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, σε εποχή οικονομικής κρίσης). Μετά τις λαϊκές αντιδράσεις (και) εναντίον του, ο Κ. Παπούλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Λυπάμαι για αυτό που γίνεται. Διαλέξανε τέτοια μέρα. Ντροπή τους. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Εγώ πολέμησα τον ναζισμό, δεκαπέντε χρονών ήμουν κάτω και πολεμούσα τους Γερμανούς. Τι μου λένε ότι είμαι προδότης; Απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Πρόκειται για απαράδεκτες μειοψηφίες».
Για την Ελλάδα, λέει, ότι πολέμησε ο Κάρολος Παπούλιας. Ας δούμε κάποιες στιγμές από το παρελθόν του, τότε που σήκωνε κόκκινες σημαίες στην δυτική πλευρά του τείχους του αίσχους (από παλαιότερο δημοσίευμα της «Απογευματινής»:
«Η οργάνωση των δημοκρατικών Ελλήνων της Γερμανίας προχώρησε τόσο γρήγορα, ώστε στις 28 Μαΐου 1967, την ημέρα που θα διεξάγονταν οι εκλογές, αν δεν γινόταν το πραξικόπημα, ο Βουκελάτος και οι συνεργάτες τους οργάνωσαν, από κοινού με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων, μια μαζική συγκέντρωση στο Ντίσελντορφ, για το πλήθος της οποίας η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεπερνούσε τα 10.000 άτομα. Για την επιτυχία της συγκέντρωσης είχαν διατεθεί πούλμαν που μετέφεραν Έλληνες αντιδικτατορικούς από όλα τα σημεία της Γερμανίας. Στη συγκέντρωση κυριαρχούσαν οι ελληνικές σημαίες. Μόνο σ’ ένα σημείο της πλατείας υπήρχε μια μικρή νησίδα από κόκκινες σημαίες. Τις κρατούσαν μέλη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ένωσης, από την Κολωνία. Επικεφαλής τους ήταν ένας νέος 38 ετών τότε. Λεπτός, αθλητικός, γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τις επιτυχίες του στο άλμα επί κοντώ, αλλά και την απόδοσή του στο μπάσκετ. Το όνομά του Κάρολος Παπούλιας, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η εμφάνιση της ομάδας Παπούλια με τις κόκκινες σημαίες σε μια χώρα όπως η Γερμανία, που η μισή ζούσε υπό κομμουνιστικό καθεστώς και της οποίας η πρωτεύουσα χωριζόταν με τείχος, αποτελούσε πρόκληση… Η διαφοροποίηση αυτή μπορούσε να προκαλέσει ενδοελληνική αντιπαράθεση, ακόμα και με βίαια επεισόδια. Την κατάσταση έσωσε ο μετριοπαθής Πέτρος Κουναλάκης, ο οποίος με την ομάδα περιφρούρησης που είχε στη διάθεσή του υποχρέωσε τον Κάρολο να πάρει τους δικούς του και να συμμορφωθεί. Ο Κάρολος απομακρύνθηκε μεν, αλλά λίγα μέτρα, ενώ επεδίωξε και πέτυχε να γίνει πιο ορατός, ανεβαίνοντας ο ίδιος και η ομάδα του σε παρακείμενη ημιτελή οικοδομή από την οποία ανέμιζαν τις κόκκινες σημαίες τους».
Τα συμπεράσματα δικά σας…

“Εμένα που 15 χρονών πολέμησα αντάρτης”… Το 1929 γεννήθηκε. Το 1944 που ήταν 15 χρονών οι Γερμανοί έφυγαν… άρα  ήταν αντάρτης κομμουνιστής”

Δεν υπάρχουν σχόλια: