Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τα «άκουσαν» Μπουτάρης και σία στη Θεσσαλονίκη, άφαντοι οι βουλευτές

ένταση και οι έμπρακτες διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Αγανακτισμένοι πολίτες, έξω φρενών με την κοροϊδία που εισπράττουν από τους πολιτικούς, ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων, τους «στόλισαν» με «γαλλικά», ενώ προσπάθησαν και να τους κατεβάσουν! Καθ' όλη μάλιστα τη διάρκεια της παρέλασης, ομάδες γονέων, φοιτητών και εργαζομένων, αποδοκίμαζαν τους παριστάμενους στην εξέδρα των επισήμων, γιουχάροντάς τους και φωνάζοντας «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ». Στην εξέδρα, δεν υπήρχαν βουλευτές (είχαν πάρει το μήνυμα και κρύφτηκαν), ούτε καν ο «στολισμένος» χθες έξω από τον καθεδρικό της Θεσσαλονίκης, ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης.17082
Εκεί βρίσκονταν μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με τους αντιδημάρχους του και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι δύο τελευταίοι, όταν είδαν ότι τα πράγματα «σκουραίνουν», καθώς το μπινελίκι έπεφτε σύννεφο και παρά τον προστατευτικό κλοιό της ΕΛΑΣ, προσπάθησαν να αποχωρήσουν... Ο δε Μπουτάρης, για να «καλύψει» τους απόντες βουλευτές, δήλωσε, προκαλώντας φυσικά τη θυμηδία, ότι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης!
Πίσω από την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων, ακολούθησε αυτή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών, φοιτητών και εργαζόμενων, οι οποίοι με πανό, διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η «η Παιδεία είναι άταφος νεκρός», ενώ σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι «το σχολείο πενθεί η ζωή και η δουλειά μας καταστρέφεται, όλοι να βγούμε στο δρόμο». Παράλληλα, πολλοί μαθητές σχολείων που παρέλασαν, φθάνοντας μπροστά στους επισήμους, έστρεψαν το πρόσωπό τους στην αντίθετη κατεύθυνση, αποφεύγοντας να αποδώσουν τιμές. Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να κλιμακωθούν αύριο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, καθώς πολλοί είναι οι Έλληνες που θέλουν να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.
Τέλος, σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγρινίου, αφού με ανακοίνωσή τους διευκρίνισαν ότι δεν μπορούν να καταθέσουν στεφάνι με αυτούς που άφησαν τα παιδιά τους χωρίς βιβλία και καθηγητές, κατέθεσαν αντί αύριο το στεφάνι τους σήμερα, στον προβλεπόμενο χώρο. Διαβάστε:
«Το Δ.Σ. Της Ένωσης αποφάσισε να καταθέσει στεφάνι την Πέμπτη 27/10/2011 μαζί με τους μαθητές ,τα παιδιά μας και όχι με την πολιτική ηγεσία του τόπου, την ηγεσία που άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, χωρίς εκπαιδευτικούς, που βάζει τους εκπαιδευτικούς στην εφεδρεία που υποχρηματοδοτεί τις σχολικές επιτροπές. Θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη των Ηρώων του ‘40,του Ελληνικού Λαού που είπε ΟΧΙ, που αντιστάθηκε στο κατακτητή. Πρέπει και σήμερα να Αντισταθούμε και να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ να ενώσουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία ενάντια στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ΔΝΤ και στη τρόικα».
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9381:Τα-«άκουσαν»-Μπουτάρης-και-σία-στη-Θεσσαλονίκη,-άφαντοι-οι-βουλευτές&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: