Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Με δικαστικό πραξικόπημα το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο θέλει να αποκλείσει τον Donald Trump από τις εκλογές του 2024 στην πολιτεία!

 

Με δικαστικό πραξικόπημα το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο θέλει να αποκλείσει τον Donald Trump από τις εκλογές του 2024 στην πολιτεία.

Οργή προκάλεσε σε όλο το φάσμα των νομικών κύκλων η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο να αποκλειστεί ο Donald Trump από τις εκλογές του 2024 στην πολιτεία λόγω παραβίασης της ρήτρας εξέγερσης της 14ης τροπολογίας.

Ρεπουμπλικανοί και κορυφαίοι νομικοί αναλυτές εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση, κάνοντας λόγο ακόμη και για δικαστικό «πραξικόπημα». 

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου το 2021, οι Δημοκρατικοί και οι αντίπαλοι του Trump προέτρεψαν να χρησιμοποιηθεί ο όρος «εξέγερση» για να περιγράψει τις εξελίξεις. 

Ο Trump δεν έχει ακόμη καταδικαστεί επίσημα για εξέγερση ή για οποιοδήποτε καταστατικό της εποχής της Συνομοσπονδίας, στο οποίο αναφέρεται η 14η Τροποποίηση.

Ο εκπρόσωπος του Trump, Steven Cheung, υποστήριξε ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε «κατάσταση παράνοιας» για το προβάδισμα του Trump και ότι «έχασαν την πίστη τους στην αποτυχημένη προεδρία Biden» και έτσι έπρεπε να καταφύγουν στο να πετάξουν το όνομα του Ρεπουμπλικανού πρωτοπόρου από το ψηφοδέλτιο.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: