Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Οι Ρώσοι έφτασαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Τσάσιβ Γιαρ! – Κατέλαβαν το Βινογκραντνίκι στην Αβντίιβκα!

 

Oι Ρώσοι με μία αιφνιδιαστική προέλαση στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έφτασαν έξω από το Τσάσιβ Γιαρ, μία σημαντική πόλη-φρούριο της περιοχής, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων!

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες μία μαζική επίθεση με περίπου 80.000 άνδρες.


Έτερη ρωσική δύναμη κατευθύνεται προς τα κατεστραμμένα χωριά της Μποτανίβκα και της Κλισίιβκα!

Η προώθηση των Ρώσων δείχνει ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν επαρκείς δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν. Πολλοί έχουν μεταφερθεί σε άλλα μέτωπα όπως αυτό της Αβντίιβκα.

Oι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν την περιοχή Βινογκραντνίκι στη νότια Αβντίιβκα και να αποκτήσουν ένα πολύ σημαντικό προγεφύρωμα για την περαιτέρω διείσδυση προς το κέντρο της πόλης.

Οι Ουκρανοί παραδέχτηκαν πως έχασαν την περιοχή και πως δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους Ρώσους για να προχωρήσουν σε εκκαθάριση σημαντικών συνοικιών.

Ήδη πολλοί Ουκρανοί αξιωματικοί έχουν προτείνει στην κυβέρνηση Ζελένσκι να παρθεί απόφαση για υποχώρηση από την Αβντίιβκα ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ο Β.Ζαλούζνι, ο αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου το θέλει αυτό αλλά ο Ζελένσκι, επιμένει να διατηρεί την φρουρά εντός της Αβντίιβκα θεωρώντας πως η αποχώρησή της θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα πολύ δύσκολη για να την διαχειριστεί.

Ο ουκρανικός Στρατός παραδέχεται ότι οι Ρώσοι έχουν κάνει πολύ σημαντικές προόδους στην περιοχή και γίνεται όλο και πιο δύσκολο «να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας και να εφοδιαστούμε» με πυρομαχικά, όπως και να έρθει νέο προσωπικό.

Οι Ουκρανοί λαμβάνουν τον όποιον εφοδιασμό τους ακόμα από το χωριό Ορλόβκα και από το εργοστάσιο οπτάνθρκα.

Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσες χιλιάδες είναι οι Ουκρανοί που πολεμούν εντός της Αβντίιβκα, αλλά υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποια περίοδο ξεπερνούσαν τις 30.000.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει την καταστροφή ενός σουηδικού Leopard 2A5, που υπηρετούσε στις ουκρανικές δυνάμεις.

Είναι ο ίδιος τύπος που υπηρετεί και στον ελληνικό Στρατό, ως LEO 2HEL.

Σημαντικές όμως είναι οι εξελίξεις και στο μέτωπο του Βούλενταρ όπου οι Ρώσοι συνεχίζουν να πλησιάζουν και από τα ανατολικά την πόλη-φρούριο.

Αυτή τη στιγμή «σφυροκοπούν» την Νοβομιχαΐλιβκα το τελευταίο εμπόδιο πριν το Βούλενταρ

Oι Ρώσοι κατέλαβαν τις φάρμες της περιοχής και τα ρωσικά drones μεθοδικά και συστηματικά εξουδετερώνουν όλες τις ουκρανικές οχυρές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: