Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ο Καιρίδης υπέρ της ροζ “σημαίας”, που δεν θα κατέβαινε εάν δεν διαμαρτύρονταν οι ομογενείς!

 

Ο Καιρίδης υπέρ της ροζ “σημαίας”, που δεν θα κατέβαινε εάν δεν διαμαρτύρονταν οι ομογενείς

Διαφωνία και από την υπουργό Πολιτισμού Μενδώνη και Κασσελάκη

Κληθείς να σχολιάσει στα «Παραπολιτικά» 90,1 fm την εντολή του Γιώργος Γεραπετρίτη να κατέβει το έργο τέχνης από το προξενείο, αρχικά ο Δημήτρης Καιρίδης είπε ότι «δεν έχει παρακολουθήσει το θέμα» και αμέσως μετά δήλωσε «θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε». «Οι καλλιτέχνες έχουν μια ελευθερία και καλά την έχουνε» ανέφερε καυστικά ο Δημήτρης Καιρίδης.

Τη διαφωνία της με την εντολή που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης να κατέβει το έργο της Γεωργίας Λαλέ με τη ροζ σημαία που δημιούργησε από σεντόνια κακοποιημένων γυναικών, εξέφρασε νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Μιλώντας στον real fm η κα Μενδώνη σχολίασε με απόλυτη σαφήνεια ότι «η Τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται, αυτή είναι η πάγια θέση του Υπουργείου Πολιτισμού».

ΔΙΑΦΩΝΙΑ και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, που δήλωσε: «Η τέχνη επιτρέπεται να ‘παίζει’ ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα -από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία».

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: