Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Κόμικ του 1919 προέβλεψε το κινητό τηλέφωνο με ακρίβεια!

 

Ένα κόμικ εφημερίδας που τυπώθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς προέβλεπε με ακρίβεια τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα.

Σίγουρα εκείνη την εποχή κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι η τεχνολογία θα έφτανε τόσο μακριά.

Στην πραγματικότητα, ένα κόμικ που εμφανίστηκε στο βρετανικό ταμπλόιντ the mirror στις 5 Μαρτίου 1919 πρόσφερε κάποιες προβλέψεις για το πώς θα ήταν να έχεις ένα προσωπικό τηλέφωνο.

Το comic strip σχεδίασε ο w.κ. haselden σύμφωνα με το βρετανικό αρχείο κινουμένων σχεδίων και είχε τον τίτλο «the pocket phone: When Will It Ring».

Το κόμικ απεικόνιζε πώς ένα προσωπικό τηλέφωνο θα χτυπούσε τις πιο άβολες στιγμές, κάτι με το οποίο όλοι μπορούν να συνδεθούν τώρα.


Η γελοιογραφία δείχνει το τηλέφωνο ενός άνδρα να χτυπά ενώ τρέχει για να προλάβει το τρένο, κρατώντας ένα μωρό, όταν τα χέρια του είναι γεμάτα κουβαλώντας τον χαρτοφύλακά του και ένα πακέτο, όταν είναι σε μια συναυλία, ακόμα και όταν παντρεύεται.

Το πιο αστείο μέρος του κόμικ είναι ότι προσπαθεί να μιλήσει στο τηλέφωνο ενώ βρέχει, προφανώς οι προβλέψεις του μέλλοντος δεν κατανοούσαν ακριβώς πόσο εύκολο θα ήταν αυτό στο μέλλον.

Το κόμικ κοινοποιήθηκε επίσης στο Reddit και προκάλεσε σάλο για την ως επί το πλείστον ακριβή απεικόνιση του κινητού τηλεφώνου.

https://hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: