Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Χειμάρρα: Ο Φρέντη Μπελέρης λέει πως είναι παράνομες οι καταγραφές ήχου και βίντεο εναντίον του!


Ο νικητής στις εκλογές της 14ης Μαΐου για τον Δήμο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, προσέφυγε στο Ειδικό Εφετείο κατά της απόφασης του Δικαστηρίου της Αυλώνας που επέτρεψε την υποκλοπή του στις 10 Μαΐου, γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μέσω των δικηγόρων του, ο Μπελέρης επιδιώκει να κηρύξει παράνομες τις υποκλοπές ήχου και βίντεο σε ιδιωτικούς χώρους, που έγιναν με εντολή της Εισαγγελίας και οι οποίες στη συνέχεια κρίθηκαν νόμιμες από το Δικαστήριο της Αυλώνας.

Οι υπερασπιστές του Φρέντη Μπελέρη λένε ότι η απόφαση που δέσμευσε τις επιχειρησιακές ομάδες για την υποκλοπή του δεν έχει ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της δράσης (της υποκλοπής του), καθώς και αίτημα επικύρωσής τους, καθιστώντας την παράνομη.

Ωστόσο, αυτές οι υποκλοπές θεωρήθηκαν βασικά στοιχεία εναντίον του νικητή υποψηφίου του δήμου Χειμάρρας που έδειχναν τη συμμετοχή του στην εξαγορά ψήφων για τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου και που τον κρατούν στη φυλακή επ’ αόριστον.

Το Ειδικό Εφετείο θα εξετάσει το αίτημα αυτό στις 16 Ιουνίου στο Συμβουλευτικό Τμήμα, ο δικαστής που θα το αξιολογήσει είναι ο Φλόριαν Καλάγια.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια: