Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους «ασυνόδευτους Αφγανούς» σε υπόγειο στην οδό Φυλής

 

Η συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση ασυνόδευτων «ανήλικων προσφύγων», οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα. 

Ειδικότερα, ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε στις 12 Ιουνίου, μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων «ανήλικων προσφύγων» από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα. 

Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν άμεση, καθώς κάλεσε την Άμεση Δράση και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μεταβούν αστυνομικοί στο σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για αυτή τη υπόθεση αμπορίας ανθρώπων, οι δουλέμποροι απειλούσαν ότι θα τα σκοτώσουν αν οι γονείς τους δεν έδιναν 3.000 ευρώ για το καθένα για να τους ελευθερώσουν. 

Είχαν φθάσει στις 8 Ιουνίου στον Έβρο, από εκεί πεζοί κινήθηκαν στην Κομοτηνή. Εκεί τους πήρε τηλέφωνο ο δουλέμπορος με το όνομα «ΠΑΤΡΙΚ». Τους παρέλαβε αυτοκίνητο που τους μετέφερε στην υπόγεια φυλακή. 

Κινητή ομάδα δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού παρέλαβε τους ανήλικους προκειμένου να γίνει η καταγραφή-χαρτογράφησή τους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: