Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Ουκρανικό κτύπημα στην Κριμαία: Ανατίναξαν την μοναδική σιδηροδρομική γραμμή που την ενώνει με την Ρωσία!

 

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την εξέλιξη της επιχείρησης αντεπίθεσης της Ουκρανίας στο νότιο μέτωπο.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, «σαμποτέρ» ανατίναξαν την διπλή σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Κριμαία με την Ρωσία, απομονώνοντας έτσι, τουλάχιστον σιδηροδρομικώς την ρωσική επαρχία από τα υπόλοιπα ρωσικά εδάφη.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα, όταν περνούσε εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας, Ακσιόνοφ, είπε ότι «η κίνηση των τρένων στην περιοχή έχει σταματήσει. Θα οργανωθούν μεταφορές με λεωφορείο για τους επιβάτες. Δεν υπήρξαν θύματα».

Η έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς μπροστά από το τρένο. Ο μηχανοδηγός βλέποντας την υπονόμευση των γραμμών κατάφερε να φρενάρει με το σύστημα έκτακτης ανάγκης. Από το κύμα  της έκρηξης έσπασαν οι ύαλοι της καμπίνας, ο ίδιος ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, σημειώνουν τα ρωσικά δημοσιεύματα.

Ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν την διακοπή της λειτουργίας της γραμμής αλλά αναφέρουν ότι αυτή θα επαναλειτουργήσει σε μερικές ώρες, εκτός και αν είναι ήδη σε λειτουργία.

Τρεις ώρες αργότερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε την ανακατάληψη του χωριού Νέσκουσνε στην ανατολική περιοχή του Ντονέσκ.

«Το Νέσκουσνε, στην περιοχή του Ντονέτσκ, βρίσκεται και πάλι υπό ουκρανική σημαία», ανακοίνωσε η υπηρεσία των συνοριοφυλάκων του ουκρανικού κράτους.

Και το βράδυ, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Γκάνα Μαλιάρ ανακοίνωσε ότι και τρίτο χωριό, η Μακαρίβκα, έπεσε στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων.

Όλα αυτά ενώ η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις στην ανατολική Ουκρανία, τουλάχιστον όπως δείχνουν σχετικά βίντεο με νέες δυνάμεις εκσυγχρονισμένων αρμάτων μάχης T-90 “Proryv”.

Όπως αναφέρουν ουκρανικές πηγές στόχος της ουκρανικής επίθεσης είναι η περικύκλωση των ρωσικών δυνάμεων με κίνηση προς την Μαριούπολη, ούτως ώστε οι ρωσικές δυναμώσεις να αναγκαστούν να αναδιπλωθούν στην Κριμαία.

Στο μεταξύ ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η ουκρανική επίθεση και τα εδαφικά κέρδη που έχουν ανακοινώσει δεν είναι τίποτα άλλο από διάφορες ασήμαντες τοποθεσίες εκτός της περιμέτρου της ρωσικής γραμμής άμυνας, με τους Ουκρανούς να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος.

https://www.pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: