Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Να γιατί ο Μητσοτάκης ΔΕΝ θα κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο!

 

Για μια ακόμα φορά, κάποιοι επιμένουν ότι ο Κούλης Μητσοτάκης θα κάνει πρόωρες εκλογές, το φθινόπωρο.

Χρησιμοποιούν δε ως επιχειρήματα, ότι φέτος θα πάει πολύ καλά ο τουρισμός, άρα θα κυκλοφορήσει το χρήμα, θα πέσει η ανεργία και θα υπάρχει θετικό κλίμα στην κοινωνία. Δηλαδή, ότι καλύτερο για την κυβέρνηση. Που δεν έχει περιθώριο να μην προχωρήσει σε εκλογές, γιατί ο επερχόμενος χειμώνας –λόγω της ενεργειακής κρίσης- θα είναι πολύ δύσκολος, άρα η κυβέρνηση θα έχει μεγάλη φθορά. Λογικά αυτά τα επιχειρήματα, αλλά…

Πόσο λίγο ξέρουν τον Κούλη Μητσοτάκη!

Κατ’ αρχάς, μην πιστεύετε τις στημένες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν άνετη επικράτηση της Νουδούλας! Έπειτα, η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση την… κοιτάζει. Υπ’ αυτές τις συνθήκες (που μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερες, καθώς ασφαλείς προβλέψεις μιλάνε για εκτόξευση της τιμής της βενζίνης στα 3 ευρώ το λίτρο…) το πολιτικό κλίμα αντιστρέφεται εύκολα. Επίσης, το καλοκαίρι κρύβει και παγίδες. Όπως π.χ. πυρκαγιές, που αν «ξεφύγουν» μπορεί να εκθέσουν ανεπανόρθωτα το διαλυμένο… «επιτελικό» κράτος και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Νουδούλα!

Ο Κούλης Μητσοτάκης, περισσότερο από κάθε άλλον «γόνο» πολιτικής οικογένειας, τα βρήκε όλα έτοιμα και δε ρισκάρισε ποτέ στη ζωή του για τίποτα. Θα ρισκάρει τώρα, με κίνδυνο να χάσει μισό και παραπάνω χρόνο εξουσίας; Ε, όχι δα!

Και δεν είναι μόνο η εξουσία που τον… εξιτάρει, αλλά και το χρήμα! Είναι κοινό μυστικό, πως δε γίνεται καμμιά «δουλειά» στην Ελλάδα, χωρίς τη συμμετοχή του Μητσοτακέικου.   Κάθε βράδυ, ο επικεφαλής της… αγίας οικογένεια κάνει ταμείο, μετράει τα υπερκέρδη και κάνει χαρούλες, σαν τον… Σκρουτζ Μακ Ντακ! Λέτε να ρισκάρει, εκτός από την εξουσία, να χάσει και τα υπερκέρδη 6, 7, 8 μηνών; Αυτό κι αν αποκλείεται!

(ΥΓ) 1: Όχι μόνο πρόωρες εκλογές δε θα κάνει, αλλά θα ψάξει και τρόπο να… παρατείνει την 4ετία – που τυπικά ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου του 2023. Ακόμα και με επίκληση σοβαρών… εθνικών λόγων, με πρόκληση «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο!    

(ΥΓ) 2: Η μόνη περίπτωση να κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ο Μητσοτάκης, είναι να τις κάνει με το… ζόρι, εφόσον διαταχθεί «απ’ έξω», δηλαδή από τους… μεγάλους μας «συμμάχους». Καθότι, άγνωσται αι βουλαί των κυρίων μας και μη σας ξεγελά το χειροκρότημα στο Κογκρέσο!

https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: