Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αυστηρό μήνυμα του… last years Μακεδονομάχου Μητσοτάκη προς την Βουλγαρία: Σταματήστε επιτέλους να μπλοκάρετε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ!

 

Την ένταξη του κρατιδίου των Σκοπίων (και της Αλβανίας) στην Ε.Ε. φαίνεται πως έχει… «χρεωθεί με 108» (από ποιους άραγε;), ο… last years Μακεδονομάχος, Κούλης Μητσοτάκης

Ναι, ο ίδιος άνθρωπος, που το 2019 κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη βουλή, ορκιζόταν πως θα βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.: «θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω».

Έτσι, κατά την χθεσινή σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο… τρανός αυτός Μακεδονομάχος έστειλε… αυστηρό μήνυμα στην Βουλγαρία, ν’ αφήσει κατά μέρος τις αντιρρήσεις της, που «μπλοκάρουν» την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ: 

«Πριν από 19 ακριβώς χρόνια, στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, είχε ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς, από τότε, η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί, πρακτικά, είναι ελάχιστη. Είναι μία ευκαιρία να επανεκκινήσουμε αυτή τη διαδικασία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να λυθεί επιτέλους η διαφωνία μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας σχετικά με την ενταξιακή τους διαδικασία. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Δυτικών Βαλκανίων, ως η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, ως μία χώρα η οποία έχει καρπωθεί τα οφέλη από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

Να τον χαίρονται οι «Μακεδονομάχοι» που τον ψήφισαν και που συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν!

(ΥΓ): Φαίνεται πως οι έμμεσες απειλές του Κούλη στους Βουλγάρους έπιασαν τόπο, καθώς πριν από λίγη ώρα η βουλή της Βουλγαρίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την άρση του βέτο…

https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: