Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Η.Π.Α ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ!

 

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/06/e.html

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, ακύρωσε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» Roe v Wade του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Η απόφαση θα αλλάξει τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην Αμερική, με κάποιες πολιτείες πλέον να μπορούν να απαγορεύσουν τη διαδικασία. Σύμφωνα με το BBC, οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να εισαγάγουν νέους περιορισμούς ή απαγορεύσεις.

Δεκατρείς πολιτείες έχουν ήδη ψηφίσει τους λεγόμενους «εκτελεστικούς νόμους» που θα θέσουν αυτόματα εκτός νόμου την άμβλωση μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ορισμένες άλλες είναι πιθανό να προχωρήσουν ταχέως σε νέους περιορισμούς.

Το Ανώτατο δικαστήριο  αποφάσισε υπέρ της πολιτείας με ψήφους έξι έναντι τριών -βάσει ιδεολογικών γραμμών-, τερματίζοντας ουσιαστικά το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Συνολικά, η πρόσβαση στις αμβλώσεις αναμένεται να διακοπεί για περίπου 36 εκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, σύμφωνα με έρευνα της Planned Parenthood, ενός οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει τη δυνατότητα της άμβλωσης.

Για μια ακόμη φορά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που ήταν πάντοτε κατά των εκτρώσεων, δικαιώθηκε στην στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ!


https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: