Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ο Κούλης Μητσοτάκης απαιτεί: μέχρι το 2023 πρέπει να ενταχθούν στην ΕΕ η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία!

 

Μιλώντας στη βουλή κατά την διαδικασία κύρωσης της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, ο… τότε «Μακεδονομάχος» και «Βουκεφάλας» Κούλης Μητσοτάκης, είπε πως ναι μεν άπαξ και υπερψηφιστεί η Συμφωνία δεν ακυρώνεται, αλλά υποσχέθηκε ότι θα θέσει βέτο στην ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ. Ιδού τι είχε πει επί λέξει:

«Με απλά λόγια, η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και, αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω κι ας το καταλάβουν όλοι από τώρα». 

Και τώρα, ο ίδιος άνθρωπος, όχι μόνο «ξέχασε» το βέτο, αλλά απαιτεί κιόλας την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» (και της Αλβανίας) στην ΕΕ ως το 2023!

Και μάλιστα, με διπλό «χτύπημα»!

Πρώτον, με άρθρο στο γνωστό περιοδικό «Politico», στο οποίο αναφέρει τα εξής: «το μήνυμά μου σήμερα είναι καθαρό: με βάση τα καθορισμένα κριτήρια, αφήστε μας να προσφέρουμε την πλήρη ενσωμάτωση όλων των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ ως το 2033 – ένα χρονοδιάγραμμα φιλόδοξο αλλά εφικτό. Έχει ήδη καθυστερήσει πολύ. Και το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι μία απόφαση για ξεμπλοκάρισμα της πορείας για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία».

Και δεύτερον, μετά το πέρας της Συνόδου Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEPC) στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε τα εξής:

«Πρέπει να ολοκληρωθεί το παζλ σταθερότητας που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στα μέλη της εντάσσοντας σε αυτή και τα Δυτικά Βαλκάνια, με χρονικό ορόσημο ένταξής τους το 2033».

«Μακεδονομάχοι» που φάγατε το παραμύθι το 2019 και τον ψηφίσατε, αν έχετε μια σταλιά φιλότιμο, βρείτε έναν καθρέφτη, κοιταχτείτε καλά και φτύστε –ελεεινοί και τρισάθλιοι!- τα μούτρα σας!

https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: