Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ο… θρίαμβος του Κούλη στο Κογκρέσο, the Voice of America και η… απομονωμένη Τουρκιά

 

Σύμφωνα με το κυρίαρχο αφήγημα στο Μητσοτακιστάν, ο Κούλης… θριάμβευσε στο Κογκρέσο και… απομόνωσε ολοκληρωτικά την Τουρκιά, γι’ αυτό σκούζει και απειλεί ο Ερντογάν.

Μόνο που τα γεγονότα διαψεύδουν κατηγορηματικά την εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει οι Κούληδες και οι δημοσιογραφικοί τους παπαγάλοι!

Επίσκεψη στην Φινλανδία, λοιπόν, πραγματοποίησε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Φιλανδό πρόεδρο, χαρακτήρισε «θεμιτές ανησυχίες» τις αντιρρήσεις των Τουρκαλάδων στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ!

Μάλιστα, προχώρησε και παρακάτω, δηλώνοντας πως «πρέπει να καταλάβουμε και να θυμόμαστε ότι κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία. Και επίσης ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος με στρατηγική γεωγραφική θέση».

Και βέβαια, ο Στόλτενμπεργκ είναι φιλότουρκος, αλλά όταν κάνει δημόσιες δηλώσεις δε λέει τη γνώμη του, ούτε κάνει προσωπική πολιτική. Τις δηλώσεις αυτές που κάνει, τις κάνει ως γ.γ. του ΝΑΤΟ, δηλαδή ως «Φωνή της Αμερικής» (The Voice of America), κι αν οι πάτρωνές του διαφωνούσαν έστω και κατ’ ελάχιστον μ’ αυτές, θα έπαιρνε… πόδι αμέσως.

Αυτά, για να μην παίρνουν αέρα ορισμένοι και νομίζουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μας… αγαπάνε και θα μας… προστατεύσουν αν δεχθούμε επίθεση από την –δήθεν «απομονωμένη»!- Τουρκιά, επειδή ο Κούλης είναι «δεδομένος», «προβλέψιμος» και… μιλάει τέλεια τα αγγλικά!

https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: