Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Γιατί η Ελλάδα δε δηλώνει πόσους Αφγανούς φυγάδες μπορεί να φιλοξενήσει; Επειδή έχει γίνει συμφωνία να πάρει τη «μερίδα του λέοντος»;

Ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 500.000 φυγάδες που θα απομακρυνθούν άμεσα από το Αφγανιστάν –για αρχή!- η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει κάθε υποστήριξη στους Αφγανούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν «άμεσο κίνδυνο» στη χώρα τους».

Ο δε επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Τζεντιλόνι, είπε πως η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει «ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την οργανωμένη υποδοχή των Αφγανών προσφύγων».

Εν τω μεταξύ, πολύ πονηρά, διάφορες χώρες άρχισαν να προσφέρονται να φιλοξενήσουν φυγάδες από το Αφγανιστάν, αλλά δίνοντας συγκεκριμένους αριθμούς. Μέχρι και τα Σκόπια προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν –προσωρινά, όπως διευκρινίζουν!- 450 φυγάδες!

Είναι προφανές, ότι με τις «προσφορές» αυτές τα διάφορα κράτη απλά «βγάζουν την υποχρέωση». 

Διότι, το θέμα δεν είναι οι 450 που προσφέρονται να φιλοξενήσουν τα Σκόπια ή οι χίλιοι που προσφέρεται να φιλοξενήσει η Πορτογαλία, αλλά το που θα καταλήξουν τα εκατομμύρια που θα βρουν την ευκαιρία και θα συρρεύσουν στον «ανθρωπιστικό διάδρομο». 

Αλήθεια, η Ελλάδα γιατί δεν κάνει μια «προσφορά» με συγκεκριμένο αριθμό Αφγανών φυγάδων που δύναται να φιλοξενήσει; Μήπως γιατί ο Κούλης έχει συμφωνήσει -στα κρυφά!- να πάρει η Ελλάδα τη «μερίδα του λέοντος», έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων στους ανά τον κόσμο offshore λογαριασμούς της αχόρταγης αγέλης – της «αγίας οικογένειας» των Μητσοτάκηδων; 

https://koinonikosethnikismos.wpcomstaging.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: