Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Άρχισε η μεγάλη έξοδος των Αφγανών! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στην… Ελλάδα!

 

Ενώ η προέλαση των Ταλιμπάν είναι συνεχής και ήδη βρίσκονται στις πύλες ή εντός της πρωτεύουσας Καμπούλ (αυτό ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως…), άρχισε η μεγάλη έξοδος των Αφγανών καθεστωτικών και των συνεργατών των ξένων δυνάμεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν πανικόβλητοι να εγκαταλείψουν την Καμπούλ, με τον δρόμο προς το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας να είναι φρακαρισμένος, ενώ τεράστιες ουρές ανθρώπων έχουν σχηματισθεί έξω από το μοναδικό γραφείο έκδοσης διαβατηρίων της πρωτεύουσας, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εξασφαλίσουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Ταυτοχρόνως, εκκενώνονται οι ξένες πρεσβείες και αποχωρούν από την χώρα όσοι είναι δυτικής προελεύσεως…

Φυσικά, οι Ταλιμπάν δεν είναι ηλίθιοι. Δε θα ενοχλήσουν την εκκένωση των πρεσβειών, ούτε την αποχώρηση των ξένων υπηκόων. Αλλά ούτε και των αντιπάλων τους, των συνεργατών του προηγούμενου καθεστώτος και των ξένων, καθώς είναι μεγάλη ευκαιρία για τους Ταλιμπάν, να τους ξεφορτωθούν οριστικά!

Οι Αφγανοί φυγάδες, προφανώς, θα κατευθυνθούν προς την Τουρκία μέσω του Ιράν, και μετά θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, από την πύλη που θα έχουν μπροστά τους: τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο!

Κι όπως υπολογίζεται, οι πρώτοι θα έχουν φτάσει στις ακτές του Αιγαίου τον Σεπτέμβρη κι αναμένεται να επαναληφθούν στα νησιά μας οι εικόνες του 2015!

Κι ενώ οι εξελίξεις αυτές είναι δεδομένες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα παπαγαλάκια της τηρούν σιγήν ιχθύος! Όχι για να μη χαλάσουν τα… «μπάνια του λαού», αλλά για να πουν όταν θ’ αρχίσει η εισβολή, πως… αιφνιδιάστηκαν και πως δεν μπορούν να την αποτρέψουν!

https://koinonikosethnikismos.wpcomstaging.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: