Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

12.000 Αφγανούς φέρνουν οι Αμερικάνοι σε Σκόπια, Κόσσοβο και Αλβανία

 

Σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα οι Αφγανοί που έχουν συνεργαστεί με αμερικανικές αρχές που επειχειρούσαν στο Αφγανιστάν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Guardian» ορισμένοι Αφγανοί, κυρίως άμαχοι που έχουν συνεργαστεί με αμερικανικές ή διεθνείς αποστολές στη χώρα, θα προστατευτούν προσωρινά στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια (που βέβαια χάτη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και τηην ΝΔ ονομάζει Βόρεια Μακεδονία), ενώ η αμερικανική βίζα τους βρίσκεται υπό επεξεργασία. Οι τρεις βαλκανικές χώρες, οι οποίες πρόκειται να λάβουν συμφωνημένο αριθμό Αφγανών από αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι οι πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που δεσμεύτηκαν για συμφωνία με τις ΗΠΑ. 

«Ένα νέο κύμα μετανάστευσης είναι αναπόφευκτο εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στο Αφγανιστάν και στο Ιράν», φαίνεται να είπε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη, με την Guardian να σχολιάζει ότι «η Αθήνα έχει ήδη πει ότι μπορεί να στείλει Αφγανούς που φτάνουν στις ακτές της πίσω στην Τουρκία, την οποία θεωρεί ως «ασφαλή» χώρα για τους μετανάστες». 

Καλό βέβαια θα ήταν να μας πουν πότε στείλαμε πίσω στην Τουρκία «πρόσφυγες» που πέρασαν ανενόχλητοι με κάθε είδους πλωτό μέσο από τα Μικρασιατικά παράλια στα νησιά.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: