Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε πορεία κατά του lockdown

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά από συμπλοκή διαδηλωτών και αστυνομικών στην πορεία που πραγματοποιείται από διαμαρτυρόμενους για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού πολίτες.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, χρώματα και αυγά, έσπασαν μπουκάλια και έκαψαν κάδους, όπως αναφέρει το thesstoday. Ξεκίνησαν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, όπου το κλίμα ήταν ήδη αρκετά ηλεκτρισμένο και κατευθύνθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν από νωρίς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για το lockdown και είχαν την εντολή να προβούν σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ επίσης έκαναν χρήση κρότου λάμψης.

Στην οδό Γούναρη με Εγνατία συγκεντρώθηκαν περίπου 40 – 50 άτομα με πέτρες. Στην Καμάρα άγνωστοι άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ παράλληλα στην οδό Παύλου μελά έγινε κυνηγητό κουκουλοφόρων με ΜΑΤ.

Με το που εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί στην Καμάρα, οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και τράπηκαν σε φυγή προς τα πάνω. Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές στην Καμάρα, στη Ροτόντα, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο πάρκο του Ξαρχάκου και στο Τουρκικό προξενείο.

Στην Καμάρα κατέφτασε η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ ενώ φυσικά πολλές ήταν και οι διμοιρίες των ΜΑΤ στο σημείο.

Έντονη ήταν η κινητικότητα και στα Πανεπιστήμια, όπου και εκεί γύρω ήταν ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας. Στο Βιολογικό βρέθηκαν 20 άτομα με κράνη. Οι στυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην Πύλη Εμπορίου και ABC.

Δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ διαδηλωτών κατά του lockdown και αστυνομικών, αναφέρει το thestival.gr.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.





https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: