Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Συνέχεια στις προκλήσεις της τουρκίας με νέα Navtex

 

Νέα Navtex εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η τουρκία ζητώντας την αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει τρέχουσα Navtex που λήγει στις 23 του μηνός. Συγκεκριμένα οι νέες απαιτήσεις του Ερντογάν αφορούν την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αη Στράτη, της Λέσβου, της Λήμνου, της Τήλου, της Χάλκης αλλά και των Ψαρών.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν παράνομες υπερπτήσεις τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών F-16 πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών, τα οποία αναχαιτίστηκαν από τους Έλληνες πιλότους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πιθανό είναι το ενδεχόμενο η κλιμάκωση της προκλητικότητας των τούρκων να φτάσει στο σημείο αποστολής ερευνητικού σκάφους ακόμα και στην θαλάσσια περιοχή όπου “μάρκαρε” η προδοτική και κουτσουρεμένη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου!

Όπως καθίσταται ξεκάθαρο, ο ερευνητικός (και κυρίως πολεμικός) στόλος της τουρκίας δεν διατίθεται να αποχωρήσει από την περιοχή, με την νέα Navtex να ισχύει μέχρι την 29η Νοεμβρίου. Και ας κομπάζουν οι “εθνικόφρονες” της νου-δούλας πως είναι οι ... σύγχρονοι Σαλαμινομάχοι και οι νέοι Κανάρηδες, εφευρίσκοντας φανταστικές “νίκες” κατά των τούρκων για να λαϊκίσουν και να εξαπατήσουν τους “εθνικοπατριώτες” ψηφοφόρους τους!

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: