Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Παραδοχή Ομπάμα για την ελληνική κρίση: Η Γαλλία και η Γερμανία ήθελαν να διασώσουν τις τράπεζές τους

 

Σε μια σημαντική -πλην όμως παγκοίνως γνωστή- παραδοχή “βόμβα” προχώρησε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στα απομνημονεύματά του που κυκλοφορούν εδώ και 2 μέρες στο εγχώριο εμπόριο, επικρίνοντας μάλιστα τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση η Γαλλία και η Γερμανία.

Στο νεοεκδοθέν βιβλίο του με τίτλο “Γη της επαγγελίας”, αφήνει αιχμές σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν. Συγκεκριμένα γράφει: «Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες».

Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις που κάνει στο 22ο κεφάλαιο του βιβλίου, που αφιερούται στο ελληνικό ζήτημα, μεταξύ των οποίων πως “Ψηφοφόροι από όλο το πολιτικό φάσμα θεωρούσαν τις διασώσεις των τραπεζών μια κομπίνα, που επέτρεψε στους βαρόνους του χρήματος να βγουν από την κρίση σχετικά αλώβητοι.” Και αυτό ακριβώς ήταν το “έγκλημα” της Χρυσής Αυγής προσθέτουμε εμείς, δηλαδή η σκληρή σύγκρουση και ασυμβίβαστη στάση της ενάντια σε αυτούς τους βαρόνους του χρήματος και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους, που την ίδια ώρα που εξαθλίωναν τον λαό και τον οδηγούσαν στα όρια της φτώχειας και πολλάκις κάτω από αυτά, φρόντιζαν να επεκτείνουν -πατώντας επί πτωμάτων- την οικονομική και πολιτική τους κυριαρχία.

“Μαρτυράνε” δίχως ξύλο, τα πιόνια της νέας τάξης πραγμάτων, των τοκογλύφων και του παγκόσμιου καπιταλισμού, περί των αληθινών σκοπών των μνημονίων. Και όμως, υπάρχουν ακόμα στην χώρα μας πατριδέμποροι (που καμώνονται και τις “σοβαρές-αντιλαϊκιστικές” δυνάμεις) που λέγανε πως τα μνημόνια είναι “ευλογία” και πως ...ευεργέτησαν τον τόπο! Νεοδημοκράτες “εθνικόφρονες”, αλλά και “επαναστάτες” συριζαίοι οι πειθήνιοι σφουγγοκωλάριοι των γαλλογερμανικών τραπεζών λοιπόν!

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: