Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Προς επίταξη οι κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων - Εξέπνευσε το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας

 


Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην επίταξη των κλινών, καθώς το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας προς τους «κλινικάρχες» της Θεσσαλονίκης για την εθελοντική παραχώρηση 200 κλινών για ασθενείς κορωνοϊού, εξέπνευσε.

Νωρίτερα, με έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ζητά από τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν εθελοντικά 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ισχυρίζονται ότι οι ιδιοκτήτες κλινικών στη Θεσσαλονίκη αρνούνται την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, καθώς από τη μία υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού και από την άλλη δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καταγράφηκαν 3.227 νέα κρούσματα. Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη που μετρά τις περισσότερες μολύνσεις.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 774 νέα κρούσματα COVID-19 ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων διαθέτουν άλλες οκτώ περιφερειακές ενότητες.

https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: