Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Συνέλαβαν τζιχαντιστή του ISIS στο ΚΥΤ Ελαιώνα – Ομολόγησε δολοφονίες, είχε μπει στην Ελλάδα σαν «πρόσφυγας» (video)

 

Στη σύλληψη ενός 27χρονου «πρόσφυγα» από τη Συρία που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του Cnn.gr, Μίνας Καραμήτρου, πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα το 2018 παράνομα, μαζί με την σύζυγό του και πέντε παιδιά ζήτησε άσυλο και μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας. Ο Σύρος χθες ενεπλάκη σε σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο φιλοξενίας και αμέσως μετά ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.


Στην δημοσιότητα ήρθε και βίντεο που ανέβασαν τα ίδια τα μέλη του ISIS την ώρα που πάνοπλοι κρατούν αιχμαλώτους, και αναγνώρισαν τον Σύρο μέσα στα μέλη του ISIS.

Αυτή την ώρα οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και την κατηγορία για ανθρωποκτονία.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: