Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Σβήνουν τις Eλληνικές επιγραφές στην Βόρειο Ήπειρο!

Σβήνουν τις Eλληνικές επιγραφές στην Βόρειο Ήπειρο!
Καμία αντίδραση από το ψευτορωμαίικο. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου έχει αφεθεί στην τύχη του και στο έλεος του αλβανικού ανθελληνισμού

Στον Δήμο Φοινικαίων της Βορείου Ηπείρου Αλβανοί παρακρατικοί σβήνουν τις Ελληνικές πινακίδες που η ίδια η Οδική Αρχή της Αλβανίας είχε πρόσφατα τοποθετήσει στον εθνικό οδικό άξονα που διαπερνά τον εν λόγω Δήμο. Οι Έλληνες της περιοχής καταγγέλλουν ότι δεν αντιδρά καμιά Αρχή, ούτε βέβαια τα ΜΜΕ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, καταδικάζει τον επαναλαμβανόμενο βανδαλισμό και απευθύνει έκκληση προς τους πάντες να συνειδητοποιήσουν ότι τέτοιες ενεργείς δυναμιτίζουν την ίδια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Καλεί όλους από κοινού σε πράξεις αντίστασης προς τα φαινόμενα παραβίασης των νόμιμων εθνικών δικαίων και δικαιωμάτων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Όπως καταγγέλλει:

«Εδώ και μέρες, στην πλειοψηφία των δίγλωσσων πινακίδων που η Οδική Αρχή είχε τοποθετήσει κατά μήκους της εθνικής οδού που διανύει το Δήμο Φοινικαίων, έχουν σβήσει τις ονομασίες στην Ελληνική γλώσσα, τη μητρική γλώσσα των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.”
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: