Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Επιστρέφει με νέο Μνημόνιο και το παρουσιάζουν ως “εθνική επιτυχία”!

Επιστρέφει με νέο Μνημόνιο και το παρουσιάζουν ως “εθνική επιτυχία”!
Για "ιστορική μέρα" και "εθνική επιτυχία" ομιλούν από το πρωί οι μπουκωμένες με χρήμα βουβουζέλες της παραπληροφόρησης, μετά το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

"Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα πακέτο άνω των 70 δισ. ευρώ" δήλωσε περιχαρής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην πραγματικότητα επιστρέφει με ακόμα ένα Μνημόνιο για την Ελλάδα, καθώς βασική προυπόθεση για να μπορέσει μια χώρα να πάρει κεφάλαια είναι να υποβάλλει σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν τις γνώριμες σε όλους μας "μεταρρυθμίσεις" στο Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό και στα Εργασιακά.

Η Ελλάδα πάντως προβλέπεται να λάβει 32,1 δισ. ευρώ (12,5 δισ. δάνεια και 19,5 δισ. επιχορηγήσεις) ενώ χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι ότι το 30% των συνολικών δαπανών πρόκειται να πέσει σε προγράμματα που συνδέονται με την καταπολέμηση της... κλιματικής αλλαγής.

Μνημόνιο με κανόνες: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας απέρριψε τις αιτιάσεις περί νέου μνημονίου, λέγοντας ότι οι κανόνες είναι κοινοί για όλους τους εταίρους και δεν υπάρχει βέτο στις εκταμιεύσεις. «Όχι κάτι μνημονιακό αλλά κάτι με κανόνες», τόνισε και πρόσθεσε ότι -αν και ακόμη μένει να διευκρινιστεί, τα πρώτα χρήματα θα φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2020 και θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που έγιναν ήδη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Οι "κανόνες" ασφαλώς και θα ισχύουν για όλα τα κράτη της Ε.Ε., το ζήτημα είναι κατά πόσον η Ελλάδα αντέχει να συνεχίσει στους ίδιους εξοντωτικούς ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας!

Τα κράτη μέλη καταρτίζουν εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που καθορίζουν τη μεταρρυθμιστική και επενδυτική ατζέντα του ενδιαφερόμενου κράτους μέλους για τα έτη 2021- 2023 και όπως αναφέραμε τα σχέδια αυτά αφορούν πρωτίστως τις αντιλαϊκές "μεταρρυθμίσεις" στο Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό και στα Εργασιακά.

ΥΓ. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του στο θέμα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι το θέμα συζητήθηκε στην αρχή της Συνόδου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης... εκτίμησε (!) ότι θα υπάρξει δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί στην... επόμενη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: