Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η εποχή της τουρκοκρατίας καλά κρατεί ακόμη για κάποιους

Η εποχή της τουρκοκρατίας καλά κρατεί ακόμη για κάποιους
Ένας παπάς στην Αττική σε κήρυγμά του είπε:

«Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα γι’ αυτό η κ. Αρβελέρ έλεγε χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο».

«Στην Αγιά Σοφιά που έχετε στεναχωρηθεί, Δόξα σοι ο Θεός, δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίναν μες στην Αγιά Σοφία; άπειροι γιατί το είχαν μουσείο και μπαίναν όλοι οι άχρηστοι μέσα … Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια για να μπεις μέσα, μήπως είναι ευσέβεια; »

Ώστε έτσι λοιπόν; Καλύτεροι οι Τούρκοι! Οι απόψεις αυτές έχουν οδηγήσει κάποιους στο άλλο άκρο, δηλαδή να πιστεύουν στην υποταγή στον Φράγκο. Η απάντηση είναι ούτε με τον Τούρκο, ούτε με τον Φράγκο: ΕΛΛΑΔΑ!

Κι όσο για τον παπά, που είπε αυτά τα πράγματα χωρίς ντροπή, θα του απαντήσουμε με τα παρακάτω λόγια του Περικλή Γιαννόπουλου:

“Μάλιστα: «Ἐγὼ Παπᾶ μου Σοῦ λέω: Εἶμαι ἐντελῶς Ἕλλην καὶ ὁλότελα Χριστιανός.» Ἡ δὲ ἑλληνικότης τῆς Ὀρθοδοξίας εἶναι ἀνάγκη σήμερα νὰ ἀναδειχθῇ: «Κοντὸς Ψαλμὸς Ἀλληλούϊα: Πᾶς Παπᾶς αἰσθανόμενος ὅτι εἶνε Πρῶτα Χριστιανὸς καὶ Δεύτερα Ἕλλην ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ.»
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: