Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Για τον Γιάννη Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο

Για τον Γιάννη Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο
Τον λένε Γιάννη, αλλά έχει και άλλα ονόματα όπως Σίνα-Ούγκο. Γιατί αλήθεια είναι τόσο “ρατσιστές” και δεν χρησιμοποιούν το όνομα που αναφέρεται στην Πατρίδα του, αλλά το “Γιάννης”; Ο Σίνα-Ούγκο, λοιπόν, από την Νιγηρία, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, στην οποία υπήρχε και αναφορά στην Χρυσή Αυγή και είπε:

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό … Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ένα διαβατήριο ή μια ελληνική ταυτότητα. Όταν είσαι παράνομος στην Ελλάδα, ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθείς.”

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του αυτές, τις σχολίασε αρνητικά ένας καθηγητής και απελύθη από την Lady Bilderberg Κεραμέως!

Ο Κωνσταντίνος Καλέμης, υπεύθυνος του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων και καθηγητή του ΕΚΠΑ ΑΠΕΛΥΘΗ από την κυβέρνηση ΝΔ γιατί αντέδρασε στα όσα είπε ο Αντετοκούνμπο, που σε συνέντευξη του σε αμερικανικό μέσο για τον ρατσισμό και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα είπε ότι είχε προβλήματα γιατί μεταξύ άλλων η Ελλάδα είναι χώρα… λευκών!

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην συνέχεια η Κεραμέως τον απέλυσε.

Για το θέμα έγραψε στο διαδίκτυο ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια: