Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Aν παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, ας είναι αυτό το τελευταίο ταξίδι του Oruc Reis

Aν παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, ας είναι αυτό το τελευταίο ταξίδι του Oruc Reis
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, αναφέρει σε άρθρο του πως το Oruc Reis είναι έτοιμο να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί αύριο, που ο Ερντογάν ετοιμάζεται να λειτουργήσει την Αγιά Σοφιά ως... ισλαμικό τέμενος!

Σε άρθρο του με τίτλο «Το Oruc Reis είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή» αναφέρεται πως το τουρκικό σεισμογραφικό «ανοίγεται ξανά στη Μεσόγειο μετά από τις απαραίτητες προετοιμασίες. Το πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε πρόσφατα από την Αττάλεια, αναμένεται να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες σεισμικής έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια γίνεται ένα εκτενές αφιέρωμα στο τουρκικό πλοίο αναφέροντας τις τεχνικές του δυνατότητες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το Oruç Reis είναι ένα από τα 5-6 ερευνητικά πλοία στον κόσμο, πλήρως εξοπλισμένο και πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα πραγματοποιήσει μια νέα σεισμική ερευνητική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά μας ευχόμαστε - εάν το Oruc Reis παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα - αυτό να είναι και το τελευταίο του ταξίδι!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: