Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ερντογάν “υποδέχεται” τον Τσίπρα σε ακόμη ένα διπλωματικό όλεθρο με διεκδικήσεις για Αιγαίο, Θράκη και “τουρκική” μειονότητα

Ο Ερντογάν “υποδέχεται” τον Τσίπρα σε ακόμη ένα διπλωματικό όλεθρο με διεκδικήσεις για Αιγαίο, Θράκη και “τουρκική” μειονότητα
Το στίγμα ακόμη μίας ελληνικής διπλωματικής ήττας έδωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν λίγες ώρες πριν την άφιξη Τσίπρα στην Τουρκία.
Μετά τις πάμπολλες διεκδικήσεις του "σουλτάνου" κατά την περσινή επίσκεψή του στην Θράκη με αποκορύφωμα τους "4 βουλευτές του", ο άνθρωπος του Ερντογάν έκανε λόγο για μια "έντονη ατζέντα".
Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Πέραν των διμερών και  εμπορικών/οικονομικών σχέσεων θα περιλαμβάνει και  τις εξελίξεις στο Αιγαίο, τα ενεργειακά θέματα, τον ΤΑΡ (Τρανς-Αδριατικός Αγωγός), το Τουρκικό Ρεύμα (Turkish Stream), την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, τη ρωμαίικη μειονότητα που ζει στην Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Για όλα αυτά τα θέματα αύριο η ατζέντα μας θα είναι έντονη”.
Έστειλε μάλιστα μήνυμα κυριαρχίας τονίζοντας: "...όπως υπογράμμισαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και οι υπουργοί των Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, η Τουρκία θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει τη ίδια αποφασιστική στάση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα προκειμένου να προασπίσει τα θεμελιώδη δικαιώματά της που πηγάζουν από τα κυριαρχικά της δικαιώματα είτε στο Αιγαίο, είτε στη Μεσόγειο, είτε στη Μαύρη Θάλασσα".
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι σε λίγες ώρες που ο Τσίπρα θα συναντηθεί με τον Ερντογάν η κυβέρνηση των νεοραγιάδων ετοιμάζει "νέες επιτυχίες" τύπου συμφωνία των Πρεσπών σε Αιγαίο και Θράκη.
Μόνο με εθνικιστική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα σταματήσουν οι συνεχείς προκλήσεις και διεκδικήσεις των τούρκων.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: