Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Γερμενής: Η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Κουντουρά θεωρεί «χαμηλή δαπάνη» τα 3.092 ευρώ για τα κινητά της! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής σχολίασε με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους την προκλητική απάντηση της υπουργού Κουντουρά σε ερώτησή του για τις δαπάνες των κινητών της.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: "H υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά απάντησε σε ερώτησή μας ό,τι τα 3.000 ευρώ που έδωσε για τα δύο κινητά είναι επιβεβλημένη δαπάνη για το υπουργείο Τουρισμού, την ίδια ώρα που αυτά τα λεφτά έχουν παρθεί βιαίως από τον Έλληνα φορολογούμενο, την ίδια ώρα που τα 10 χρόνια του μνημονίου ο Έλληνας φορολογούμενος, ο απλός Έλληνας πολίτης ζει σε άθλιες συνθήκες. Εμείς σαν Χρυσή Αυγή καταγγέλλουμε αυτή τη δαπάνη και θεωρούμε ότι η κάθε υπουργός κα. Κουντουρά θα μπορούσε και με τα προσωπικά της κινητά να κάνει την δουλειά της".
Η υπουργός Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κουντουρά πρόλαβε μέσα σε μόλις δύο χρόνια να αγοράσει τρεις κορυφαίες τηλεφωνικές συσκευές, αξίας 3.092 ευρώ... με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων βεβαίως.
Η Χρυσή Αυγή έφερε άμεσα το ζήτημα στην βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο συναγωνιστής Γεώργιος Γερμενής και η υπουργός Τουρισμού στην απάντησή της υποστηρίζει ότι οι συσκευές αξίας 3.092 είναι περιουσία του Δημοσίου και χαρακτηρίζει τη δαπάνη επιβεβλημένη και «χαμηλή».
Μάλιστα η Κουντουρά σπεύδει να υποβαθμίσει το ζήτημα υποστηρίζοντας ότι η ερώτηση απλώς αναπαράγει δημοσιεύματα και δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών!
Ειδικότερα, στην απάντησή της στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής η Κουντουρά αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι επιβεβλημένη, είναι χαμηλή και αφορά στην προμήθεια υπηρεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων.»

Μέσα σε δύο χρόνια η Ελενα Κουντουρά έχει αγοράσει (φυσικά με δαπάνη του υπουργείου Τουρισμού) τα κορυφαία μοντέλα iPhone, συνολικού κόστους 3.092,09 ευρώ. Το πιο πρόσφατο, το ολοκαίνουριο iPhone XR, με μνήμη 128 GB, με προστατευτική θήκη και προστατευτικό οθόνης, κρίθηκε το ιδανικό για την πολυάσχολη υπουργό που υποβάλλει τα iPhone σε μεγάλες κακουχίες.
Ακολουθεί η σχετική ερώτηση:
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Αγορά κινητών τηλεφώνων αξίας 3.092 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια από την κ. υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέσα σε δύο χρόνια η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αγόρασε (με δαπάνη του υπουργείου Τουρισμού) κορυφαία μοντέλα κινητών τηλεφώνων, συνολικής αξίας 3.092 ευρώ.
Ειδικότερα, στις 2 Αυγούστου του 2016 αντί 1.740,49 ευρώ απέκτησε δύο iPhone και ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android. Στην συνέχεια η υπουργός, στις 10 Δεκεμβρίου 2018, αγόρασε iPhone αξίας  1.351,60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού.
Αν αληθεύουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, τότε φυσικά πρόκειται για απαράδεκτη ηθικά ενέργεια, καθώς την στιγμή που η εθνική οικονομία ολισθαίνει και ο λαός πένεται, μία δημόσια λειτουργός προβαίνει σε προκλητικές δημόσιες δαπάνες.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Αληθεύουν τα εν λόγω δημοσιεύματα;
Προβλέπονται εθνικά κονδύλια για τις συγκεκριμένες δαπάνες;
Ποια η θέση της υπουργού Τουρισμού απέναντι στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα; 
Αθήνα, 17/01/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: