Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η ανάπτυξη του Τσίπρα: 2,7 δισ. ευρώ έχασαν οι Έλληνες μέσα στο 2016

Η ανάπτυξη του Τσίπρα: 2,7 δισ. ευρώ έχασαν οι Έλληνες μέσα στο 2016
Το αφήγημα περί ερχομού της αναπτύξεως αραδιάζει στα κανάλια και τις φυλλάδες αυτές τις ημέρες ο Σύριζα. Το μόνο πρόβλημα στην όλη προσπάθεια είναι ότι η πραγματικότητα διαφωνεί καθέτως με το… αφήγημα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μείωση κατά 2,7 δισ. ευρώ ή κατά 2,3% σημείωσε πέρυσι σε σχέση με το 2015 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και διαμορφώθηκε σε 114 δισ. ευρώ από 116,7 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Ως αποτέλεσμα, η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ ή κατά 1%, από 123 δισ. ευρώ σε 121,7 δισ. ευρώ.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις εισέπραξαν 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα και ως εκ τούτου οδηγήθηκαν ακόμα πιο κοντά στο λουκέτο, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι την ίδια ώρα κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερα. Αντίστοιχα, βεβαίως, μειώθηκαν και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κατά 2,8 δισ. ευρώ.
Άλλο ένα ψέμα, λοιπόν, η περιβόητη «ανάπτυξη» του Τσίπρα, έρχεται να προστεθεί στο “Success story” του Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα ψεύδη της μεταπολίτευσης, που οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες στον όλεθρο.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: