Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κύπρος στο στόχαστρο της ISIS

isl
Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων , ο Τούρκος αναλυτής ζητημάτων μέσης ανατολής, Hüsnü Mahalli, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους Έλληνες της Κύπρου λέγοντας πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχει στα άμεσα πλάνα της να αναπτυχθεί στην Κύπρο.
Η οργάνωση, αναφέρει ο αναλυτής, έχει πάντα στρατηγικά πλάνα και στρατηγικούς στόχους, μέσα σε αυτά βρίσκεται και η ίδια η Κύπρος η οποία έχει συναισθηματική και γεωστρατηγική σημασία για τους Ισλαμιστές. Η ανάπτυξη της οργάνωσης στο νησί πιθανότατα να είναι οικονομική και ίσως να περιλαμβάνει και την δημιουργία μικρών ισλαμιστικών κοινοτήτων από λαθρομετανάστες. Ο λόγος για τον οποίο η Κύπρος έχει συναισθηματική αξία βρίσκεται στην επιθυμία του Αραβικού Συριακού εθνικισμού για την δημιουργία μιας μεγάλης Συρίας η οποία θα περιλαμβάνει και την Κύπρο, στόχος ο οποίος έχει υιοθετηθεί από την οργάνωση η οποία προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις θέσεις των εθνικιστών.
Παράλληλα οι Βρετανικές στρατιωτικές βάσεις είναι ένας σημαντικός στόχος της ISIS, ενώ μια επίθεση στην νήσο θα συμβόλιζε χτυπήματα ενάντια στους Ευρωπαίους, τους Έλληνες, τους Χριστιανούς, τους Ορθόδοξους, την Δύση και όλα όσα εκφράζουν και εκφράζει η Κύπρος. Να σημειωθεί πως την ISIS με τον ένα ή το άλλον τρόπο υποστηρίζουν η Τράπεζα Ισλαμικής Ανάπτυξης, η El-Baraka και Kuweit Turk Banks.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: