Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Την Τρίτη το αντιρατσιστικό της ΝΔ

15569751 EV_GP_ATHANASIOU_DSA8.limghandler
Όταν πριν από κάποια χρόνια είχε ξεκινήσει επί ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για το περίφημη αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είχε χαρακτηρισθεί από το σύνολο του τύπου ως νόμος Καστανίδη. Είχε χαρακτηρισθεί έτσι, όχι τυχαία αλλά επειδή πολλοί θεωρούσαν ότι ο νόμος απέπνεε τις προσωπικές απόψεις του κ. Καστανίδη, περί της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, ο οποίος μάλιστα τότε (για να καταλάβετε τον τρόπο σκέψης του ανδρός) είχε δηλώσει ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κατεβάσει τις θρησκευτικές εικόνες από όλα τα δημόσια καταστήματα. Φαντάζομαι ότι σε καμία περίπτωση ο κ. Καστανίδης δεν θα περίμενε ότι ο συνεχιστής του έργου του θα ήταν ένας υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα δικαστικός, ο κ. Αθανασίου, ο οποίος έφερε τελικά το "αντιρατσιστικό" προς ψήφιση στην Βουλή. Αν και όλοι ανέμεναν ότι το νομοσχέδιο θα (υπερ)ψηφιζόταν χθές, τελικά αυτό θα γίνει την Τρίτη, καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν αιτήσεις για ονομαστικές ψηφοφορίες σε κρίσιμα άρθρα.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρών επί της αρχής (ψήφισε το άρθρο 5, καταψήφισε το άρθρο 2 και δήλωσε παρών στα υπόλοιπα), ενώ καταψήφισαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.
Ακόμη πιο... αυστηρές ποινές για όποιον χαρακτηρισθεί ... ρατσιστής!
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποδέχθηκε τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, με την οποία προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα αυστηρότερες διατάξεις για εγκλήματα που τελούνται με ρατσιστικά κίνητρα. Αρκεί λοιπόν να πεί κάποια αγαπημένη της αριστεράς εφημερίδα ότι είσαι... ρατσιστής και αμέσως θα τρώς μεγαλύτερες ποινές. Φυσικά μην περιμένετε να ισχύσει κάτι τέτοιο για τους αλλοδαπούς που σφάζουν σαν τα κουνέλια τους Έλληνες πολίτες. Εκεί αυτοί είναι... πρόσφυγες
Ο καθένας με τον πόνο του!
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με το άρθρο 2, που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών των χριστιανικών πληθυσμών της Μικρασίας, και κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Επίσης η Χρυσή Αυγή ζήτησε ονομαστική για τα άρθρα 1, 2 και 3 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Από τη στάση της ΔΗΜΑΡ διαφοροποιήθηκε η Μαρία Ρεπούση, δηλώνοντας «παρών» στο νομοσχέδιο. «Διαχωρίζω πλήρως τη στάση μου από την θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Δηλώνω "παρών" για το όλο σχέδιο νόμου», είπε διευκρινίζοντας ότι καταψηφίζει το άρθρο 2.
Μακρυά από εμένα ο ... Μπαλτάκος!
Η συζήτηση για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια κυριάρχησε στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διώκεται με τον αντιρατσιστικό νόμο, όχι μόνο η προτροπή και υποκίνηση σε βία, αλλά και η πράξη ρατσιστικής βίας. Ή εισηγήτριά του Βασιλική Κατριβάνου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από το «πνεύμα Μπαλτάκου», ο οποίος, όπως είπε, το είχε αποσύρει όταν κατατέθηκε. «Καλό είναι να ασχολούμαστε με την ουσία των διατάξεων και ότι με το τι είπε ή έκανε ο Μπαλτάκος», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις και δεσμεύσεις τύπου Μπαλτάκου, όπως είπατε».
Το σύμφωνο συμβίωσης
Για το σύμφωνο συμβίωσης ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι πως είναι ζήτημα που εμπίπτει στο οικογενειακό δίκαιο και ότι έχει πολλές παραμέτρους. «Δεν είναι μόνο το να συμβιώσουν δυο άνθρωποι, που είναι μία πραγματικότητα. Έχει ζητήματα οικογενειακά, έχει ζητήματα ασφαλιστικά, έχει ζητήματα συνταξιοδοτικά», ανέφερε.

Η "ολική επαναφορά" του αντιρατσιστικού από το σχέδιο Ανάν, είναι χαρακτηριστική της ολοκληρωτικής προσαρμογής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό που αποκαλείται Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οι ίδιοι βουλευτές που πριν λίγους μήνες μυδροβολλούσαν κατά του αντιρατσιστικού, τις επόμενες ημέρες θα το υπερψηφίσουν. Ποιά είναι η δικαιλογία; Η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης της γενοκτονίας Ποντίων και των χριστιανών της Ανατολής. Αστεία πράγματα επί της ουσίας της υπόθεσης. Οι τοπικοί κομματάρχες χρησιμοποίησαν αυτή την δήθεν "παραχώρηση" και έστειλαν μάλιστα και επιστολές που δημοσιεύθηκαν στον τύπο για να έχουν κάτι να λένε. Αυτό που επί της ουσίας έχουμε με το "αντιρατσιστικό" είναι η πρώτη προσπάθεια καταπίεσης ενός μεγάλο μέρους του ελληνικού λαού. Γιατί σύμφωνα με οιαδήποτε έρευνα, πολλά από αυτά που χαρακτηρίζονται από την άκρα αριστερά ως "ρατσιστικά" αποτελούν πεποιθήσεις του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι αυτός ο αντιρατσιστικός νόμος έρχεται τώρα στην Ελλάδα αποτελεί επιβεβαίωση της γελοιότητας και της γραφικότητας στην χώρα μας.
Γιατί επί της ουσίας οι αντιρατσιστικοί νόμοι στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια της αριστεράς και των φιλελεύθερων να προστατέψουν μέσω της αυστηρής τιμωρίας των όποιων ατόμων αντιδρούσαν την αρμονία και την ηρεμία στις "πολυπολιτισμικές κοινωνίες τους". Αυτή η πεποίθηση όμως περί δυνατότητας λειτουργίας των πολυπολιτισμικών κοινωνιών έχει καταρρεύσει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και εάν εκεί οι "ρατσιστές" ηταν λίγοι και σχετικά κοινωνικά περιθωριοποιημένοι, στην Ελλάδα όπου η Χρυσή Αυγή είναι κοντά ή πάνω από το 10%, αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης (σήμερα η ΝΔ αύριο ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ) για να ποδοπατήσει τις απόψεις κάποιων εκατομμυρίων Ελλήνων.
Αυτή είναι η αλήθεια. Ο συγκεκριμένος αντιρατσιστικός νόμος στην Ελλάδα δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα πολιτικό εργαλείο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται από εδώ και πέρα περιπτώσεις "πολιτικής ανυπακοής" των Ελλήνων στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να μετατρέψουν την χώρα σε πολυπολιτισμική. Με ένα σμπάρο όμως δύο τριγώνια και έτσι οιαδήποτε φωνή που συνδυάζει το κάλεσμα για ανατροπή των υπαρχουσών οικονομικών πολιτικών αλλά και θα ζητά ένα τέλος στην μετανάστευση – δηλαδή το αυτή την στιγμή πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο πολιτικό ρεύμα στην Ευρώπη (βλ. Γαλλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Δανία κλπ) θα χαρακτηρίζεται "ρατσιστική" και θα πρέπει να αγωνιστεί νομικά για την ίδια της την επιβίωση.
Αυτή είναι και η βασική διαφορά του δικού μας αντιρατσιστικού νόμου με αυτούς που υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εκεί πιθανώς να στοχεύουν άτομα – που και αυτό είναι απαράδεκτο – εδώ όμως ο αντιρατσιστικός στοχεύει ένα τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων. Και είναι πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον αυτός να αυστηροποιηθεί ακόμη περισσότερο από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το πέρασμα νέων διατάξεων.
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε ξανά και ξανά τα κείμνα που αυτοί που την Τρίτη θα ψηφίσουν τον αντιρατσιστικό έγραφαν κατά του. Έχει όμως νόημα; Πρόκειται μάλλον για ανθρώπους οι οποίοι έχουν τόσο κακή σχέση με την συνειδησή τους όσο καλή έχουν με την εξουσία. Άρα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Εμείς θα πρέπει απλά να καταλάβουμε ότι κάθε μέρα που περνά μπαίνουμε σε μία εποχή όπου το κατεστημένο θα χρησιμοποιεί ολοένα και πιο σκληρές μεθόδους για να καταστείλει τις απόψεις που το απειλούν.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: