Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ουάσιγκτον χρειάζεται τους τρομοκράτες τζιχαντιστές


Ο Ομπάμα με πρόσφατες δηλώσεις του φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», αυτή την φορά ο πόλεμος αφορά το Χαλιφάτο των τζιχαντιστών. Ο Ομπάμα στις δηλώσεις του χρησιμοποίησε την ίδια σχεδόν φρασεολογία και πανομοιότυπα επιχειρήματα με αυτά του πρώην προέδρου George Bush πριν από δεκατρία χρόνια, όταν αυτός ανακοίνωνε τον πόλεμο κατά της Αλ Κάϊντα, μετά την επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Στα δεκατρία χρόνια που πέρασαν οι ΗΠΑ σε πολλές περιοχές του πλανήτη συμμάχησαν με την Αλ Κάϊντα και τα παρακλάδια αυτής όπως Ταλιμπάν, Αλ Νούσρα, Μπόκο Χαράμ και το σημερινό Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους για να αποσταθεροποιήσουν χώρες και καθεστώτα μη φιλικά προς τα Αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα, τελευταίο παράδειγμα η Λιβύη και η Συρία.
Για την «εξουδετέρωση» του δημιουργήματος των μυστικών του υπηρεσιών ο Ομπάμα ανακοίνωσε αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηριχτούν από τις ΗΠΑ και τους πρόθυμους συμμάχους των ομάδες ισλαμοσυμμοριτών που δρουν στην Συρία και είναι αντίπαλες σεκταριστικά με τους τζιχαντιστές του Χαλιφάτου. Επίσης θα εφοδιαστούν με σύγχρονο οπλισμό οι Κούρδοι της φυλής Πεσμεργκά που ζουν στο Βόρειο Ιράκ και διάκεινται εχθρικά προς τους τζιχαντιστές, οπλισμός με τον οποίο θα διευκολυνθεί και θα εκβιαστεί στο μέλλον πιθανότατα η πλήρης ανεξαρτησία των Κούρδων από την Βαγδάτη. Σε αντίθεση με το Ιράκ οι αεροπορικές επιδρομές που θα γίνουν στην Συρία δεν θα συντονιστούν με την νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού, αν και πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα συντονιστούν και με την κυβέρνηση του Ιράκ, λόγω της φιλικής προδιάθεσης της Βαγδάτης προς το Ιράν και το καθεστώς του Άσσαντ.
Η πρόθεση της Ουάσιγκτον να βομβαρδίσει εδάφη της Συρίας χωρίς την συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης, δείχνει τις αληθινές επιδιώξεις της που είναι ο διαμελισμός της Συρίας και του Ιράκ με πρόσχημα την εξουδετέρωση των κανιβάλων τρομοκρατών, που η ίδια εξέθρεψε. Το εξωφρενικό και συνάμα γελοίο στην όλη επιχειρηματολογία της Ουάσιγκτον είναι ότι αυτό για το οποίο κατηγορεί την Μόσχα, ήτοι ανάμιξη και εμπλοκή στο έδαφος της Ουκρανίας, το πράττει η ίδια στην Συρία. μόνο που η Ρωσία στην Ανατολική Ουκρανία υπερασπίζεται Ρώσους, η Ουάσιγκτον στην Συρία ποιους υπερασπίζεται; Ω, ναι. Γνωρίζουμε την απάντηση. Υπερασπίζεται την «αραβική άνοιξη», την «δημοκρατία», αλλά και τους εξουθενωμένους και σφαγιαζόμενους πολίτες της Συρίας, όπως ακριβώς το έπραξε με τους Παλαιστίνιους της Γάζας!
Ο Άσσαντ ήδη κατηγόρησε τις ΗΠΑ για μειωμένη σοβαρότητα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του Χαλιφάτου ενώ διαμήνυσε, όπως εξ άλλου έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Συνομοσπονδίας, ότι η οποιαδήποτε επίθεση στο έδαφος της Συρίας χωρίς την συγκατάθεση της Δαμασκού θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια. Η άρνηση της Ουάσιγκτον να συντονίσει τις ενέργειές της εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών του Χαλιφάτου με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις δείχνει επίσης ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ ουδόλως ενδιαφέρονται για μια σύντομη και δραστική καταπολέμηση των τρομοκρατών, κάτι τέτοιο είναι για την Ουάσιγκτον υποδεέστερης σημασίας. Ο στόχος τους, εξ άλλου για αυτό δημιουργήθηκε το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους από τις μυστικές τους υπηρεσίες, είναι η αποσταθεροποίηση της περιοχής. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις των ολίγων εναπομεινάντων ισλαμοσυμμοριτών του FSA (Free Syrian Army), που εξακολουθούν να εξοπλίζονται από την Ουάσιγκτον, ότι «ο Άσσαντ παραμένει ο κύριος εχθρός μας και η ρίζα της βίας και αποσταθεροποίησης στην περιοχή». Ο FSA είναι αυτή η ισλαμική οργάνωση για την οποία ο Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο πρόσφατα την διάθεση 500 εκατ. δολλαρίων για να συνεχίσουν να αιματοκυλούν την Συρία. Να υπενθυμίσουμε ότι όλος ο εξοπλισμός που διέθεσε στο παρελθόν η CIA προς τον FSA «περιέργως» κατέληξε στα χέρια των κανιβάλων του Χαλιφάτου. Προφανώς και η CIA δεν το έχει πάρει είδηση ακόμη.
Ένα είναι βέβαιο και έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Όποιος χρηματοδοτεί και εξοπλίζει σουνίτες ισλαμιστές, όλων των αιρέσεων, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής είναι το ίδιο και αυτό σαν να εξοπλίζει την Αλ Κάϊντα και τα παρακλάδια αυτής. Όπως στο Αφγανιστάν, στην Βοσνία, στην Τσετσενία και στο Κόσσοβο η διεθνής των τζιχαντιστών είναι η προμετωπίδα των Αμερικανοσιωνιστικών συμφερόντων, είναι στην ουσία ο αναπληρωματικός στρατός των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους.
Όπως οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους συνεργάστηκαν στην Λιβύη με την Αλ Κάϊντα, το ίδιο πράττουν και στην Συρία από το 2011. Το διπλό όφελος από την υποστήριξη της Αλ Κάϊντα ή του Χαλιφάτου προκύπτει από το γεγονός ότι ανάλογα με την περίπτωση μπορεί οι ισλαμοσυμμορίτες να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μια στρατιωτική επέμβαση ή για την αποσταθεροποίηση ενός μη φιλικού καθεστώτος. Έτσι έγινε το 2001 στο Αφγανιστάν, έτσι γίνεται και τώρα στην Συρία και το Ιράκ.
Οι Αμερικανοσιωνιστές προσπαθούν με νύχια και με δόντια, μετά την πρώτη αποτυχία τους στη Συρία, να διαμελίσουν την Μέση Ανατολή σε μικρά κρατίδια με κριτήρια σεκταριστικά και θρησκευτικά, σύμφωνα όμως πρωτίστως με τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του Ισραήλ και δευτερευόντως της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Στο πλαίσιο αυτό ο διεθνής Σιωνισμός προσπαθεί να διαλύσει την συμμαχία Ιράν-Συρίας-Χεζμπολάχ-Χαμάς και (εν μέρει) με το Ιράκ. Όμως οι προσπάθειες αυτές έχουν ως επακόλουθο την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην περιοχή. Ήδη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ διαμήνυσε στην Ουάσιγκτον ότι οι αεροπορικές επιδρομές που θα έχουν ως στόχο τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας θα γιγαντώσουν την ένταση στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κρίση στην Ουκρανία αυξάνουν τον κίνδυνο της απ’ ευθείας στρατιωτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας.
Γ. Λιναρδής
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: