Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΤΟΥ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ)

ORWELL GEORGE για blog
Ενδιαφέρον έχει να δούμε που υπηρέτησε την θητεία τους ορισμένοι εκ των κορυφαίων πολιτικών της χώρας καθώς οι συγκεκριμένοι καλούνται καθημερινά να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την εθνική μας ασφάλεια και αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ιδέα όχι από ένοπλες δυνάμεις και κουλτούρα ασφάλειας και άμυνας, αλλά ούτε από που βγαίνει η σφαίρα από το όπλο.

Κάρολος Παπούλιας – Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανακριτής αιχμαλώτων
papoylias
Παρουσιάστηκε το 1952 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί!

Γεώργιος Παπανδρέου - Πρώην πρωθυπουργός, Γραφέας αρμάτων
papandreoy
Παρουσιάστηκε το 1978 στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979, έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.

Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Πρωθυπουργός, Μετά την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία! Στο βιογραφικό του δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για στρατιωτική θητεία.

Αντώνης Σαμαράς - Πρωθυπουργός, Ναύτης
samaras
Παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 1976 στο ΠΝ, και τον Οκτώβριο, μετά από μια εξαντλητική θητεία 2,5 μηνών, απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Ένα υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

Κώστας Καραμανλής - Πρώην πρωθυπουργός, Ναύτης
karamanlis
Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα, διαχειριστής! Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία.

Ευάγγελος Βενιζέλος – Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
benizelos
Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

Άκης Τσοχατζόπουλος – Πρώην ΥΕΘΑ: Απαλλαγή!
tsoxatzopoylos
Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, και το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις Ένοπλες Δυνάμεις όμως για να τις …διοικήσει. Ως υπουργός

Θεόδωρος Πάγκαλος - Αντιπρόεδρος κυβερνήσεως: Φαροφύλακας
pagkalos
Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σε αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά!

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης – Υπουργός Αντιαρματιστής

Το 1978 παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ, έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.

Νικήτας Κακλαμάνης – Πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Νοσοκόμος
kaklamanis
Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν. Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο Π.Ν το 1972.

Γεώργιος Καρατζαφέρης – Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Σμηνίτης

Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, στο λεκανοπέδιο Αττικής φυσικά, και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου. Τώρα θέλει αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας για να δεχθεί να .. επιστρέψει στη ΝΔ…

Αλέξης Τσίπρας – Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Ναύτης

Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά Από εκεί, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004.

Πάνος Καμμένος - Πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, αφού κατάφερε να λάβει τις 30 μέρες κανονικής άδειας που δικαιούνταν, εξασφάλισε ακόμη 15 ημέρες αναρρωτικών αδειών, 12 μέρες ειδικών αδειών και 18 ημέρες αδειών μικρής διάρκειας…

Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: