Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

"Κερκόπορτες" στο Αιγαίο βρήκε τρεις -τουλάχιστον- φορές το τουρκικό ναυτικό

Τα “τυφλά σημεία” του Αιγαίου προσπαθεί να καταγράψει η Τουρκία, με τα συνεχή “πήγαινε - έλα” πολεμικών της πλοίων. Κι αν αυτό είναι γνωστό δεν είναι καθόλου γνωστό και οπωσδήποτε διόλου ευχάριστο, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρία περιστατικά όπου τουρκικά μεγάλα πλοία κατόρθωσαν να περάσουν απαρατήρητα και όχι δεν ήταν κάποια από τις δύο “αόρατες” κορβέτες. Ήταν παλαιότερα πολεμικά πλοία.

Οι Τούρκοι "περάσαν" από "τρύπες" και "παθογένειες" του συστήματος επιτήρησης κι αυτό είναι πολύ σοβαρό.
Στη Σαλαμίνα όπου βρίσκεται το Αρχηγείο Στόλου λογικά θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός αν και είναι γνωστές οι αιτίες των “φάουλ” που έχουν γίνει. 
Αδυναμία συντήρησης λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, 
παύση λειτουργίας συγκεκριμένων συστημάτων λόγω παλαιότητας, 
έλλειψη οράματος για εκσυγχρονισμό, 
που έχουν να κάνουν με την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου. 
Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης και λύσεις για όλο το Εθνικό Σύστημα Επιτήρησης. Το γνωρίζει η ηγεσία του Στόλου. Θα κάνει κάτι ή θα το βάλει κι αυτή κάτω από το χαλί να το βρει ο επόμενος ώστε να πάμε για κρίσεις χωρίς προβλήματα;

Το ερώτημα είναι αν αυτή τη πραγματική εικόνα που έχει αρχίσει να προκαλεί πλέον σοβαρότατα προβλήματα, έχει μεταφερθεί στην ηγεσία του ΓΕΝ και στο ΓΕΕΘΑ; 

Γνωρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα φοβερά προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι άνθρωποι που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κι όχι μόνο στο ΠΝ;
Συζητήθηκε κάτι στην χθεσινή άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, για τις ελλείψεις ανταλλακτικών που υπάρχουν ώστε να ακούσει και ο πρωθυπουργός μήπως και “ταρακουνήσει” το σύστημα για να καλυφθούν οι “τρύπες στο φράχτη”; 

Του είπε αυτός που έχει την ευθύνη του Συστήματος Επιτήρησης κάτι ή αναλώθηκε μόνο στην ξενάγηση;
Δεν θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες των περιστατικών που έγιναν στο Αιγαίο αν και τα γνωρίζουμε. Για πάρα πολλά χρόνια η λογική που κυριαρχούσε ήταν ότι τέτοια ζητήματα τα “κρατάμε μυστικά” για να μην τα διαβάζουν οι απέναντι. 

Δυστυχώς διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι αυτό το επιχείρημα είναι το καλύτερο άλλοθι των πολιτικών μας, όχι μόνο σήμερα, πάντα, για να μην κάνουν απολύτως τίποτα! 
Καιρός λοιπόν ο κόσμος να αρχίσει να μαθαίνει -γιατί οι Τούρκοι γνωρίζουν- τα πραγματικά προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν καλύπτονται μόνο με δηλώσεις στήριξης. Χρειάζονται κι αυτές, αλλά αφού έχεις λύσει τα βασικά.
Συμπέρασμα; Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ασκούνται κάθε μέρα με σύστημα, ουσία ,σχέδιο και στόχο. Δεν υπάρχει η παραμικρή πολυτέλεια για ασκήσεις για τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ούτε για να γίνουν δηλώσεις. Όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν και σε μια στρατιωτική μονάδα. Δεν υπάρχει πολυτέλεια γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Και την ίδια ώρα υπάρχουν τεράστιες μαύρες τρύπες που πρεπει να κλείσουν. Κάποιες απ΄ αυτές χρειάζονται χρήματα. Και τα 600.000 ευρώ που μας κόστισε η άσκηση - show στη Δοκό, έκλειναν πολλές απ΄ αυτές.

Πηγή OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: