Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 40’

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 40’
Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή οργάνωσε εκδήλωση στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου τιμήσαμε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 1940.
Δεκάδες συναγωνιστές από την Κοζάνη, τα Γρεβενά και την Καστοριά γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του "ΟΧΙ" στα 1.100 μέτρα υψόμετρο στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου μαζί με τους κατοίκους παρακολουθήσαμε την παρέλαση των μαθητών του Πενταλόφου και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μια σύντομη και λιτή εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα της Γυναίκας της Πίνδου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.


Η συναγωνίστρια Παναγιώτα Ανδρεάδου εκφώνησε έναν σύντομο χαιρετισμό και εξιστόρησε τη δράση των ηρωικών γυναικών των παραμεθόριων χωριών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τους πρώτους μήνες του πολέμου κουβαλούσαν στις πλάτες τους τρόφιμα, πυρομαχικά, οβίδες, ρουχισμό και άλλο εξοπλισμό και τα ανέβαζαν στα βουνά από κακοτράχαλα μονοπάτια όπου ούτε τα μουλάρια δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Οι Έλληνες στρατιώτες που πολεμούσαν τους Ιταλούς και τους Αλβανούς συμμάχους τους σε όλο το μέτωπο εκείνο τον βαρύ χειμώνα, βλέποντας τα καραβάνια των γυναικών να αψηφούν το κρύο, το χιόνι και τις θύελλες για να τους ανεφοδιάσουν, έπαιρναν κουράγιο και ηθικό για να πολεμήσουν ακόμη πιο σκληρά και να πετάξουν τον εχθρό στη θάλασσα.


Ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου, εκ μέρους της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Η εκδήλωση μας έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο που αντήχησε εκεί όπου 73 χρόνια πριν ακουγόταν το "ΑΕΡΑ" από τους Έλληνες στρατιώτες τρομοκρατώντας τους Ιταλούς, στις πευκόφυτες κορυφές του Σμόλικα και του Πάπιγκου ολόγυρα στον Πεντάλοφο και με τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής. Λίγες δεκάδες χιλιόμετρα παρακάτω, προς τα Ιωάννινα, βρίσκεται το Καλπάκι, στα στενά του οποίου έγιναν οι πρώτες μάχες με τους Ιταλούς.


Στη συνέχεια μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια, φέιγ βολάν και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής στους ακρίτες κατοίκους του Πενταλόφου οι οποίοι μας υποδέχθηκαν θερμά και μας παρακινούσαν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, παρά την προσπάθεια της προδοτικής συγκυβέρνησης Αντωνάκη-Βενιζέλου και του ανεκδιήγητου Υπουργού Προ.Πο. Δένδια να φιμώσουν το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα φυλακίζοντας τον Αρχηγό μας και τους βουλευτές μας, κατηγορώντας το κίνημα μας με ψεύτικες μαρτυρίες και τρομοκρατώντας τους Έλληνες Πατριώτες οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη θλιβερή ξενοκίνητη Νέα Πασοκρατία.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 !!!
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !!!
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ !!!
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ !!!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: