Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

"Φούσκα" και οι πυρήνες της ΧΑ στην ΕΛΑΣ

ELAS
Ένα ένα καταρρέουν τα ψεύδη των καναλιών που οδήγησαν στις συλλήψεις βουλευτών
Στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν «'πυρήνες' ή αδιαφανείς 'φράξιες' ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία» καταλήγει το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορούσε τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.
Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «από τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα».
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε 104 Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής και της Περιφέρειας, ειδικότερα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και της περιοχής του Πειραιά, «όπου παρατηρείται αυξημένη εμπλοκή αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς» και ελέγχθηκαν 319 αστυνομικοί, δύο Λιμενικοί και 12 ιδιώτες.
Συνολικά εντοπίστηκαν 142 συμβάντα που έχουν καταγραφεί ως περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς σε όλη την Ελλάδα. Από την ανάλυση των περιστατικών αυτών προκύπτει ότι η Αττική συγκεντρώνει ποσοστό 83%, συνεπώς μόλις το 17% σημειώθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 52%, συγκεντρώνει η Αθήνα, ακολουθεί η Δυτική Αττική με ποσοστό 12%, η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Καμίνια, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Νίκαια, Δραπετσώνα, Κερατσίνι), με ποσοστό 11% και οι περιοχές της νοτιανατολικής Αττικής με 5% και της βορειανατολικής Αττικής με 3%.
Από τα καταγεγραμμένα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς προκύπτουν 115 περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών, διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών, με υψηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης και διάφορα αστυνομικά τμήματα κυρίως του κέντρου.
Σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων ή Διευθύνσεων Αστυνομίας, μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής αστυνομικών εμφανίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και ακολουθούν η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η Διεύθυνση Βορειοανατολικής και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Από τη συγκριτική ανάλυση των υποθέσεων αυτών, στο χρονικό διάστημα 2009 - Οκτώβριος 2013, παρατηρείται αλματώδης αύξηση της εμπλοκής αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς με κορύφωση το έτος 2012.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: