Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μετέφεραν παιδάκια με πούλμαν από τα νότια προάστια οι Συριζαίοι στον Άγιο Παντελεήμονα


Ανακοίνωση - καταγγελία της Επιτροπής Κατοίκων για την φιέστα των σύριζα-ανταρσύα που εκμεταλλεύονται ανήλικα παιδιά για να προωθήσουν τις κομματικές τους σκοπιμότητες
Η «θεατρική παράσταση για παιδιά» που διοργάνωσε επί της Πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Κίνηση κατοίκων του 6ου διαμερίσματος» με την στήριξη της παράταξης της κας Πορτάλιου «Ανοιχτή Πόλη»  ήταν ότι πιο κωμικό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Αρχικά τα «παιδιά» που εμφανίστηκαν και για τα οποία θα γινόταν η παράσταση ήταν ο Κούρκουλας, η Πορτάλιου, ο Κωνσταντίνου, ο Βούτσης, ο Τασούλας, ο Ρουμπάνης και λοιπά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η παράσταση θα άρχιζε στις 12. Ωστόσο μέχρι τις 12.30 το κοινό αποτελείτο μόλις από τρία παιδιά και ένα σωρό μαντράχαλους. Ξαφνικά εμφανίστηκε παιδικό κοινό, το οποίο πολύ γρήγορα ανακαλύψαμε πως είχε μεταφερθεί με τους κηδεμόνες του με πούλμαν από το Μπραχάμι και το Νέο Κόσμο.
Είναι προφανές πως προκειμένου να φτιάξουν κοινό οι διοργανωτές κινητοποίησαν τα κομματικά τους στελέχη. Το ζητούμενο λοιπόν δεν ήταν να διασκεδάσουν τα παιδιά της περιοχής μας στην πλατεία τους. Το ζητούμενο ήταν να κάνει ο ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ το κομμάτι του στον Αγ. Παντελεήμονα, στήνοντας ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς παιδιών άλλων περιοχών. Εάν δεν γινόταν αυτή η μετακίνηση παιδιών άλλων περιοχών, η παράσταση θα είχε ως κοινό τις συνιστώσες κάποιας ηλικίας. Για τον λόγο αυτό εμείς προτείνουμε η επόμενη εκδήλωση να έχει τίτλο «θεατρική παράσταση/ εκδήλωση για όσους πάσχουν από παλιμπαιδισμό». Πιστεύουμε πως ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα.
Είναι πράγματι περίεργο πώς στην παράσταση για παιδιά δεν εμφανίστηκε ούτε ένα από τα παιδιά που παίζουν συνήθως στην πλατεία καθημερινά. Πρώτη φορά είδαμε την Κυριακή την πλατεία άδεια από τα παιδιά της γειτονιάς. Τα παιδιά του Αγίου Παντελεήμονα προφανώς φοβήθηκαν την παρουσία της αστυνομίας και της ομάδας περιφρούρησης των ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν πλησίασαν. Το δε θέατρο στήθηκε ακριβώς στο σημείο που τα παιδιά μας παίζουν καθημερινά ποδόσφαιρο. Λυπούμαστε εάν χαλάμε την προπαγάνδα των συνιστωσών περί «πλατείας χωρίς παιδικό χαμόγελο», αλλά παιδιά, Ελληνες και αλλοδαποί, παίζουν στην πλατεία καθημερινά εδώ και χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η πλατεία μας είναι όπως όλες. Ούτε άβατο είναι, ούτε πεδίο μαχών, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Όποιος ζει εδώ το γνωρίζει.
Για να κάνουν το κομμάτι τους οι κκ ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ διέρρηξαν το ΚΑΦΑΟ σπάζοντας το λουκέτο προκειμένου να πάρουν ρεύμα. Αμόλησαν δε ένα καλώδιο μέσα στον κόσμο αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας της ηλεκτροδότησης. Επειδή δεν τους έφτανε η Αστυνομία που ήταν εκεί, είχαν φτιάξει και δική τους ομάδα περιφρούρησης της παράστασης. Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα παιδιά ήταν τέτοιο που αυτά κόντεψαν να πάθουν ηλίαση τρεις ώρες κάτω από τον ήλιο. Για τον ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπάρχουν σχολεία ή άλλοι κλειστοί χώροι για να κάνει παραστάσεις για παιδιά. Υπάρχει μόνο η πλατεία μας, που την μετατρέπει συχνά πυκνά σε τσίρκο με τις ενέργειες του. Σήμερα δε την έκανε και τουριστική ατραξιόν φέρνοντας κατοίκους άλλων περιοχών για να δουν την κα Πορτάλιου αγκαζέ με τον κ. Κωνσταντίνου να παριστάνουν το «παιδικό κοινό».
Αφού έφεραν παιδιά από το Νέο Κόσμο και το Μπραχάμι για ποιόν λόγο η εκδήλωση δεν έγινε εκεί και έγινε στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα; Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπών δήθεν «αντιφασιστών-αντιρατσιστών» βορείων και νοτίων προαστίων να εμφανίζουν ως πρόσχημα τα παιδιά για να εξυπηρετούν τους κομματικούς τους στόχους, να υπερασπίζονται παρανομίες, να εξυβρίζουν κατοίκους, να καταλαμβάνουν πλατείες και να προχωρούν σε προβοκάτσιες δεν είναι απλά κατάπτυστη. Είναι εμετική.
Καταγγέλουμε τον κ. Καμίνη που αδειοδοτεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις ομάδων που έχουν κατ’επανάληψη εξυβρίσει και συκοφαντήσει τους κατοίκους της περιοχής μας, που έχουν κατ’επανάληψη προβεί σε προβοκατόρικες ενέργειες, ενώ είναι συνυπεύθυνοι για τα μαύρα χάλια στις γειτονιές μας. Γιατί όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για τους εμπόρους ναρκωτικών, τους σωματέμπορους και τους δουλέμπορους που είχαν καταλάβει την περιοχή, οι εν λόγω κύριοι και κυρίες που δεν έβλεπαν μπροστά τους από την ιδεοληψία και τα κομματικά πατομπούκαλα που φορούσαν, τους υπερασπίζονταν στα πλαίσια ενός δήθεν προοδευτισμού. Το θέατρο που έστησαν όντως μας έφτιαξε την διάθεση. Καιρό είχαμε να δούμε τόσα νούμερα μαζεμένα.
Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: