Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΡΓΚΕΪ ΛΑΒΡΟΦ: Η ΡΩΣΙΑ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΗΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΑΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ


Η Ρωσία έχει επαρκείς και εμπεριστατωμένες αποδείξεις ότι το αέριο Σαρίν, που ρίχθηκε στις 19 Μαρτίου στην περιοχή του Χαλεπίου, ήταν από οικιακή κατασκευή με πρωτόγονες συνθήκες, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε επίσης αποδείξεις ότι κατά τη διάρκεια του γνωστού επεισοδίου στις 21 Αυγούστου, όπου χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, επίσης χρησιμοποιήθηκε Σαρίν, ίδιας προέλευσης, με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

»Έχουμε μεταβιβάσει αυτές τις πληροφορίες στους Αμερικανούς εταίρους μας και τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Channel One, βάσει της δημοσίευσης του Υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα Βίζγκλιαντ.

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αντιπολίτευση στη Συρία διαθέτει χημικά όπλα και αυτό γίνεται αποδεκτό ολοένα και περισσότερο, είπε ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) θα μεταβούν στη Συρία στο άμεσο μέλλον , όταν έρθουν σε επαφή με τις αρχές της Συρίας και θα αναλάβουν τον έλεγχο για την κατάλληλη αποθήκευση των χημικών όπλων, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοσή της.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: