Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσόστομος Κύπρου για Ε.ΛΑ.Μ. - Χρυσή Αυγή: “Έχουν πολλά θετικά στοιχεία”


Μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις του κλήρου αποτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για το ΕΛΑΜ και την Χρυσή Αυγή αντικειμενικά και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Ο ιεράρχης της μαρτυρικής νήσου χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τους παράνομους αλλοδαπούς «παρείσακτους» τους οποίους, όμως αγαπάει και τους καλεί να πάνε στη χώρα τους. Ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το Ε.ΛΑ.Μ. ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν.
"Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα" είπε. "Συμφωνούσα μαζί τους στο ότι ήθελαν να διωχθούν οι παράνομοι", πρόσθεσε.
"Μάλιστα με ρώτησαν τότε τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους", είπε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. "Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση", επισήμανε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, επίσης πως δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά. Πρόσθεσε πως εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει και εκεί που δεν θα ορθοφωνούν θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι πραγματικά κόλαφος για την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία που μόνο υποκρισία και υπεκφυγή έχει να επιδείξει στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: