Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Προωθούν τροπολογία που απαλάσσει τη μειονότητα στη Θράκη από το 80% του προστίμου των αυθαιρέτων!

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κατάθεση του νέου οικοδομικού κανονισμού (από τον κ. Παπακωνσταντίνου και με εισηγητή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον κ. Σηφουνάκη), ζήτησε να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία αφορά τον μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης και «αξιώνει» την μεροληπτική αντιμετώπιση, στο όνομα των μειονοτήτων, και την καταβολή του ενιαίου προστίμου κατασκευής αυθαιρέτων, που επιβάλλεται σε όσους κατέχουν αυθαίρετα.


Δηλαδή η διαδικασία που τηρείται από τον Ελληνικό λαό, που είχε την ατυχία -ή την πονηριά αν το προτιμάτε-, να κατασκευάσει κάποια αυθαίρετη οικοδομή και για καθαρά κρατικούς εισπρακτικούς λόγους, να τακτοποιήσει, καταβάλλοντας φυσικά και χρηματικά πρόστιμα (και αυτά δυσβάστακτα), αυτή λοιπόν η τακτοποίηση, απαιτείται δια ενεργειών του κ. Οσμάν, να αντιμετωπισθεί με διαφορετικό (ευνοϊκό) τρόπο, για τις μειονότητες της Θράκης.

 Το έγγραφο του κ. Οσμάν  αναφέρεται σε «λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που είχαν ως αποτέλεσμα την εξ ανάγκης, κατασκευή αυθαιρέτων κατοικιών, για κάλυψη στεγαστικών αναγκών της μειονότητας...


Με την παρούσα τροπολογία ζητείται η θέσπιση του θετικού μέτρου της καταβολής ποσοστού 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου».

Δηλαδή  ο κ. Οσμάν, ζητάει ΜΟΝΟ για την μειονότητα της Θράκης, να καταβάλουν ΜΟΝΟ το 20% του επιβαλλόμενου προστίμου. Δηλαδή όλοι οι Έλληνες πολίτες χριστιανικού θρησκεύματος έιναι μεγάλα κορόιδα,ενώ για τη μειονότητα προβλέπεται μια ωραία απαλλαγή του δυσβάσταχτου προστίμου.


Εάν όμως συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής προστίμου, που προβλέπεται στην εν λόγω διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων προβλέπεται και επιπλέον έκπτωση 20%, να υποθέσουμε ότι στην συνέχεια θα χαριστούν τα επιβαλλόμενα πρόστιμα στην συγκεκριμένη ομάδα Ελλήνων πολιτών;Δεν μα ςτο εξηγεί καθαρά αυτό.


Φυσικά και στην περίπτωση που δεν ισχύσει κάτι τέτοιο,μιλάμε για τα αδικαιολόγητα καθώς το ΥΠΕΚΑ το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να υφαρπάξει τη ψήφο των Ελλήνων μουσουλμάνων κάνοντάς τους να νιώθουν προνομιούχοι πολίτες καθότι από το άλλο θρήσκευμα το ΠΑΣΟΚ δε προβλέπεται να λάβει ιδιαίτερα πολλούς ψήφους παρά μόνο από τους αφισοκολητές που έθρεψε για χρόνια εις βάρος όλων.

Ο κ. Οσμάν, όμως επικαλούμενος το άρθρο 4, παράγραφος 1, του ελληνικού Συντάγματος, σε συνάρτηση με το άρθρο 116, παράγραφος 2, προσπαθεί να επιβάλλει την τροπολογία, παρουσιάζοντας την μειονότητα, ως ομάδα ελλήνων πολιτών, που θα πρέπει να τύχουν θετικών μέτρων, όπως αυτό της καταβολής του προστίμου μόνο σε ύψος 20%, έναντι των άλλων Ελλήνων.


Μόνο που και ο ίδιος, καταστρατηγεί το επικαλούμενο άρθρο 4, παρ. 1, που αναφέρει ότι «Οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου».


Ο νέος οικοδομικός κανονισμός, μπορεί να ψηφίσθηκε επί της αρχής, χθες βράδυ όμως η αναλυτική (επί μέρους) ψήφιση των άρθρων (και κατά συνέπεια της παραπάνω τροπολογίας), θα γίνει την Τρίτη 3/4/2012.


Οι Βουλευτές λοιπόν θα πρέπει να αφυπνιστούν, διότι εκτός του ότι μια τέτοιια ενέργεια είναι Αντισυνταγματική, ουσιαστικά, θα εξοργίσει το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού, που πληρώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο!

Ιδιαίτερο προβληματισμό, δημιουργεί το γεγονός ότι ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα, είτε πολιτικός είτε Κοινοβουλευτικός συντάκτης!


Σε περίπτωση υπερψήφισης της εν λόγω τροπολογίας, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε τεχνικές διαλογισμού για να μη σκάσουμε από τη πίεση που θα νιώσουμε ως μη "προνομιούχοι" πολίτες και υπόχρεοι να πληρώσουμε τα χαράτσια μας εκτός αν γίνουμε Βουδιστές!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: