Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ: "ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΗ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ"!

Το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη είναι «παράνομος κρατικός σχηματισμός» και η αγορά ιδιοκτησίας εκεί ενέχει, για τους Ρώσους πολίτες, σοβαρούς κινδύνους, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική δήλωση της αναπληρώτριας διευθύντριας του Τμήματος Ενημέρωσης και Τύπου Μαρίας Ζαχάροβα, στο πρακτορείο «Ιντερφάξ».    
 «Είναι πρωτίστως απαραίτητο να θυμίσουμε ότι η "ΤΔΒΚ" αποτελεί παράνομο κρατικό σχηματισμό, που ανακηρύχθηκε στο κατεχόμενο τμήμα του εδάφους της ανεξάρτητης και διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως είναι γνωστό, καταδίκασε αυτή την παράνομη ενέργεια αποφασιστικά, στα ψηφίσματά του 541 (1983) και 550 (1984)», αναφέρεται στη σχετική δήλωση, το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.    
 «Η απόκτηση, από Ρώσους πολίτες, ακίνητης περιουσίας στην "TΔΒΚ", σημαντικό τμήμα της οποίας ανήκει, κατά νόμιμη βάση, σε Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι εγκατέλειψαν τους τόπους διαμονής τους, λόγω της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο το 1974, ενέχει ουσιαστικούς κινδύνους, έως και τη δικαστική δίωξη από πλευράς των ιδιοκτητών», σημειώνει η κ. Ζαχάροβα.
    
Και σημειώνει συμπληρωματικά:
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απόκτηση ιδιοκτησίας, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη, πράγμα, που αξιολογείται ως εγκληματική συνωμοσία και απάτη, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως και επτά έτη. Για τον λόγο αυτόν συστήνουμε σθεναρά στους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποφύγουν τη σύναψη αμφισβητούμενων συμβολαίων, για την απόκτηση ιδιοκτησίας στο έδαφος του νησιού, που δεν ελέγχεται από τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
      Το ρωσικό υπουργείο καλεί τους Ρώσους πολίτες να ενημερώνεται αναλυτικότερα και τακτικά από τις σχετικές ανακοινώσεις του, στο ειδικό τμήμα των ιστοσελίδων του, για όσους Ρώσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
      Όπως επισημαίνει το πρακτορείο «Ιντερφάξ», που απηύθυνε την ερώτηση στο ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, τον τελευταίο καιρό, διάφορες εμπορικές εταιρείες, όλο και πιο δραστήρια, προτείνουν στη ρωσική αγορά την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στα Κατεχόμενα.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: