Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πήραν χαμπάρι στην Ε.Ε. το θέμα της χρηματοδότησής τους με 30 εκ που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!



Γκ. Φέρχοφστατ καταγγέλει την αθλιότητα: Στα ελληνικά κόμματα η λιτότητα και όχι στους πολίτες!


Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ,
με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στην οποία επικρίνει την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή τη Μ.Δευτέρα.

Στην επιστολή, ο Γκ.Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί επί ποία βάση τα δύο μεγαλύτερα  πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, «ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα ήταν δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες, «πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν την ανεργία και τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους» όπως επισημαίνει, να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων σημειώνει επίσης ότι η ενίσχυση θα δώσει «τεράστιο πλεονέκτημα στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα».

Ο Γκ.Φερχόφστατ τονίζει επίσης ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα με εκατ. ευρώ, «τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών».
http://www.silvercity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20054%3A-30-&catid=58%3Afootball&Itemid=182

Δεν υπάρχουν σχόλια: