Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μυρίζουν εθνομηδενισμό τα ψηφοδέλτια της Δράσης




Ο Θάνος Βερέμης υποψήφιος με το κόμμα του Στέφανου Μάνου στην Α' Αθηνών
Στην Α' Αθηνών πολιτεύεται με τη Δράση του Στέφανου Μάνου και του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ο Θάνος Βερέμης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην (αλλιωμένη) Πολιτική Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας και πρώην διευθυντής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ναι, αυτός που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τοποθέτησε πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2008. Και τι λέει αυτός ο τύπος, γνωστός για την ένθερμη υποστήριξή του στο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση: «Δυστυχώς ο διαχωρισμός των κομμάτων σε 'μνημονιακά-αντιμνημονιακά', αποδίδει το παραστράτημα των ερχόμενων εκλογών: μία επιλογή ανάμεσα στη λογική και την έκρηξη του θυμικού. Οι οπαδοί του 'αντιμνημονιακού' αγώνα είναι συνήθως ακραίοι της αριστεράς ή της δεξιάς και ψαρεύουν κυρίως στον πόνο όσων πλήττονται περισσότερο από τη λιτότητα».
Με λίγα λόγια, ο τύπος αυτός ζητά όσοι πλήττονται από το μνημόνιο να το βουλώσουν. Ήδη, πολλοί νεοφιλελεύθεροι αλλά και δημοσιογράφοι του συστήματος, αποκαλούν όσους διαμαρτύρονται, «λαϊκιστές». Όλοι οι παραπάνω, είναι πολύ, μα πάρα πολύ μακριά από τον πολύ κόσμο και τον μέσο πολίτη που δοκιμάζεται. Και φυσικά, προκαλούν τους πάντες. Πάλι καλά, που η νεοφιλελεύθερη Δράση, βρίσκεται πολύ μακριά από την είσοδό της στη Βουλή.
Και κάτι τελευταίο: ποιος προωθεί τα όσα λέει ο Στέφανος Μάνος στο twitter; Ο Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται στην προαναφερόμενη διαδικτυακή πλατφόρμα, ως «Athenian».
http://www.elkosmos.gr/politiki/politiki/koinonia/10847-2012-04-23-15-36-23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: