Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση των υποβρυχίων


 ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ;
Στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα, οι οποιοι σχηματίσαν χωριστή δικογραφία για τα περιουσιακά του στοιχεία και τον τρόπο απόκτησής τους, σύμφωνα με την οποία προήλθαν από ξέπλυμα χρήματος και συγκεκριμένα της μίζας για την αγορά των υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal.....
Ο κ.Τσοχατζόπουλος συνελήφθη με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. «Πάμε στον ανακριτή. Θα τα πούμε εκεί» δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ. Αργότερα ο πρώην υπουργός αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα, αλλά και την κατοικία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για την οποία έγινε χωριστή δικαστική έρευνα.
Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.
Μετά τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις συνεργατών του ή τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην αγορά του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εις βάρος τους έχουν εκδοθεί ανάλογα εντάλματα σύλληψης.
Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ.Κυβέλου και Ελ.Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή που σε συνεννόηση με την εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.
Αντιδράσεις για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου
Πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν σχετικά με την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Προσθέτουν μάλιστα ότι η Δικαιοσύνη «θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».
ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ;
Πολιτικοί παρατηρητές σημείωναν ότι η μέρα σύλληψης του Α. Τσοχατζόπουλου συνέπεσε με τη μέρα έναρξης του προεκλογικού αγώνα και αναρωτιούνταν κατά πόσο είναι τυχαία ή όχι αυτή η σύμπτωση!
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι, ίσως, είναι πιθανό κάποια κέντρα του κατεστημένου να επιθυμούσαν αυτή τη σύμπτωη, για να καταδείξουν ότι το σημερινό κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, του οποίου επίκεντρο είναι ο δικομματισμός, δεν διστάζει να φυλακίσει επιφανείς εκπροσώπους του και ενδεχομένως έχει ξεκινήσει μια αποτελεσματική εκστρατεία κάθαρσης με την τιμωρία ψηλά ιστάμενων προσώπων.
Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, τόνιζαν ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι περίπου ''καμμένο χαρτί'', του οποίου η τύχη έχει προεξοφληθεί, για να μπορέσει να σηματοδοτήσει τέτοιου είδους σχεδιασμούς!
http://unews.pathfinder.gr/politics/synelhfh-o-akhs-tsohatzopoylos-gia-thn-ypothesh-twn-ypobryhiwn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: