Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αγγελίες για ελληνικά νησιά στην Wall Street Journal

Αγγελίες για… μικρούς επίγειους παραδείσους στο Αιγαίο προβάλλει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της που αναφέρεται στην πώληση μικρών ελληνικών νησιών.  Η ιδέα δεν είναι καινούργια τονίζει η εφημερίδα που επισημαίνει ότι «η ελληνική οικονομία δείχνει να βυθίζεται» και προσθέτει ότι τα μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία που έχουν στη διάθεσή τους ή πωλούν για λογαριασμό πελατών τους βραχονησίδες «έχουν δεχθεί ήδη πολλές προσφορές» όμως ελάχιστες από αυτές καταλήγουν σε συμφωνία. Το αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ελληνικών νησιών θεωρείται αποτρεπτικό.
Για παράδειγμα ένα κτηματομεσιτικό γραφείο με έδρα την Κρήτη ζητά σε αγγελία της στο διαδίκτυο 180 εκατ. ευρώ για την πώληση ιδιωτικού νησιού έκτασης περίπου 4.000 στρεμμάτων. Ελαφρώς χαμηλότερη (1,5 εκατ. ευρώ) είναι η τιμή του νησιού Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στην Ιτέα.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τιμές αυτές δεν είναι ρεαλιστικές, όμως υπογραμμίζει ότι μεγάλο πρόβλημα επίσης για την πώληση μικρών νησιών είναι και η παροιμιώδης ελληνική γραφειοκρατία.
 http://www.antinews.gr/2012/03/12/151507/

Δεν υπάρχουν σχόλια: